2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Evangelizáció Kecskeméten Lowell Hargreaves-szel
Evangelizáció Kecskeméten Lowell Hargreaves-szel PDF Nyomtatás E-mail

lowell_evangelizacio_kecskemeten_-_keresztseg_1712011 áprilisa nagyon mozgalmas volt Kecskeméten. Lowell Hargreaves, amerikai evangelizátor és családja 5 hetet töltött nálunk, hogy itt is hirdesse Isten Igéjét.

Az evangelizáció háttérmunkáját a kecskemétiek végezték. A regisztrációtól kezdve, a hangosításon át, a barátságos mosolygásig mindenkinek megvolt a maga feladata. Igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból, és hiába jöttek a gondok, hiába fáradtunk el, vagy hiába ugrott meg a telefonszámla, a program alatt szerzett tapasztalatok minden árat megérnek! Nemcsak azért, mert az előadásokat hallgatva újra átgondolhattuk, hogy miért is vagyunk adventisták, de a közös munka, a próbák és az együtt töltött idő alatt közelebb kerültünk egymáshoz, és - reméljük - megerősödtünk annyira, hogy eredményesen folytassuk az elkezdett munkát. Persze, a sok vendéget is meg kell említeni, akik estéről estére eljöttek. Nagyszerű volt látni, ahogy idősek és fiatalok egyaránt visszajártak, hogy az előadásokon lépésről lépésre felfedezzék a próféciákat. Az is jó érzéssel töltött el bennünket, hogy láttuk, bekapcsolódnak az éneklésbe, válaszolnak a kvíz kérdésekre, egyre jártasabban lapozgatják a Bibliát, és jóízűen nevetnek Lowell lelkész poénjain. 

lowell_evangelizacio_kecskemeten_079 Míg a nagyteremben Lowell lelkész prédikált, az emeleten kialakított gyermeksarokban lánya, Teresa foglalkozott a kisebbekkel. Ugyanazokat a bibliai igazságokat tanította, mint az édesapja a felnőtteknek, csak leegyszerűsített és a gyerekek számára is érdekes módon. Az izgalmas vetítéssel, a sok-sok énekkel, a bibliavers tanulással és a kreatív foglalkozással nem is volt nehéz lekötni 20-30 gyerek figyelmét. A program végére nemcsak okosodtak, de szorosabb barátságot is kötöttek egymással, nagyon megszerették Teresát, és ami a legfontosabb - közelebb kerültek Jézushoz!

Május 14-én egy csodálatos szombattal zártuk a programot. Mivel a kápolna tele volt vendégekkel, szerencsére alig lehetett ülőhelyet találni, de Lowell prédikációját, ami Isten mosógépéről szólt, mindenki jól értette. Délután természetesen keresztségre is sor került. Hatan léptek fehér ruhában a keresztelő medencébe, hogy szövetséget kössenek az Úrral, majd a bemerítések után elhangzó kérdésre egy igazi kis tömeg gyűlt össze a gyülekezet elé, hogy kifejezzék azt az elhatározásukat, miszerint ők is új életet szeretnének kezdeni Jézussal.  

A boldog percek után azonban a szomorú búcsúzás is elérkezett. A kecskeméti gyülekezet és a vendégek is nagyon megszerették a Hargreaves családot, és bár az 5 hetes munka mindenkit kifárasztott, sajnáltuk, hogy vége a sorozatnak. Mégis mosolyogva, magyarosan kiejtett angol szavakkal köszöntünk el egymástól, bízva abban, hogy hamarosan ismét találkozunk. 

 

Németh Noémi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista