2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Bárány éneke
A Bárány éneke PDF Nyomtatás E-mail

rit_-_bpest_-_a_barany_eneke_img_192214„Nagyok és csodálatosak a te dolgaid, mindenható Úr Isten; igazságosak és igazak a te útaid, óh szentek Királya! Ki ne félne téged, Uram! És ki ne dicsőítené a te nevedet? Mert csak egyedül vagy szent" (Jel 15:3-4).

Ezekkel a gondolatokkal szerveztük meg (Budapest-Zuglói Gyülekezet fiataljai) az idei év első Budapesti Regionális Ifjúsági Találkozóját (BP-RIT) május 21-én, egy közel 100 fős teremben, a Bajnok utcában.

A hétvégét több dolog miatt is izgatottan vártuk. Először is, a szervezői feladatok jelentettek kihívást: átépítés után elkészüljön a terem, bőséges és finom ebéd várja a fiatalokat, és hogy egész napra jó program legyen - hogy csak a nagyobb feladatokat említsem. Ugyanakkor szerettünk volna valami maradandót adni a fiataloknak, valami különlegeset. Nem feltétlen kézzel foghatót, hanem olyat, amire visszagondolva hála tölti el a szívüket Isten iránt, és késztetést éreznek arra, hogy ezt elmondják másoknak is. Azt hiszem, mindent sikerült megvalósítani. Hogy miért?

rit_-_bpest_-_a_barany_eneke_img_193622A nap csúcspontja rögtön a program elején volt, ugyanis ezen a hétvégén került megrendezésre egyházunkban első alkalommal a Dicsőítő vezetőképzés. Az Ifjúsági Osztály szeretné megteremteni annak a hagyományát, hogy képezze azokat a fiatalokat, akik szeretnék a regionális, esetleg országos rendezvényeken a fiatalokat az éneklésben segíteni, vezetni.

A képzésre az ország különböző részéről több mint 20 lelkes fiatal érkezett, akik szívében már ott van a láng, hogy az Úrtól kapott talentumukat az Ő művének építésére is használják.

Az Ifjúsági Osztály zenei felelőse, Fekete-Borbáth Melinda segítségével egy kiváló tanártól tanulhattunk, Almási Kornéltól, aki többek között a Baptista Teológiai Akadémia tanára, zeneszerző, és talán nincs olyan hangszer, amit kézbe véve ne tudná rajta Istent dicsérni.

Pénteken beszélgettünk a zenéről, tapasztalatokat cseréltünk a gyülekezetben megélt közösségi énekléssel kapcsolatban, majd felkészültünk a másnap délelőtti szolgálatunkra. Vasárnap pedig már zeneelméleti oldalról közelítettük meg az ifjúsági zenét és gyakorlatban is kipróbálhattuk, hogyan építenénk fel egy ének kíséretét több hangszerrel és kísérő szólamokkal. A képzés végére az említett kis láng erősödött, és reményeink szerint csak nőni fog azzal, hogy gyakoroljuk, és továbbadjuk a tanultakat.

Talán már érthető, hogy miért kapta „A Bárány éneke" címet a regionális ifjúsági nap. Délelőtt Kornél vezetésével hangzottak el az énekek, amik a sorok között ülő és a színpadon álló fiatalokat egyaránt megérintették. Bár el sem tudjuk képzelni, hogy milyen lesz majd a mennyben énekelni Mózes és a Bárány énekét, most talán mégis megízlelhettük kicsit.

Az igei gondolatokat Kalocsai Tamás tolmácsolta. Jézus Gecsemáné kertjében vívott tusájáról beszélt. Arról, hogy Jézus ott, akkor fel akarta adni, de értem és érted nem tette. Értünk, hogy mind ott lehessünk a Mennyben, és énekelhessünk a megszámlálhatatlan sokaságban.

Az ebédszünet után délutáni teaházat nyitottunk, ahol csoportos beszélgetés után egy közös, bibliaismereti játékkal zártuk a napot.

A hétvége létrejöttéért külön köszönet az unió vezetőségének, Kalocsai Tamásnak, Udvar Renátának, Almási Kornélnak, Fekete-Borbáth Melindának és a Zuglói Gyülekezet fiataljainak!

Hiszem, hogy azon a napon nem csak mi, fiatalok voltunk a teremben. Isten és az Ő angyalai velünk együtt énekeltek, játszottak és pakoltak. És hiszem, hogy ez a hétvége sokunknak adott új lendületet és látást. Megerősített, hogy a zene nyelvén igenis lehet Istent szolgálni és dicsérni.

Kívánom, hogy egykor mindannyian együtt énekelhessük a Bárány énekét, de addig is itt a földön még sokszor legyen része mindenkinek olyan szombatban, amilyenben nekünk lehetett most.

 

B. M.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista