2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „... az anyaméh gyümölcse: jutalom”
„... az anyaméh gyümölcse: jutalom” PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekbemutató Orosházán

img_38832011. május 15-én gyülekezetünknek abban a kegyelemben lehetett része, hogy három család, Sárközi Géza és Szemenyei Gabriella, Dimák János és Dimákné Gera Zsuzsanna, valamint Varjú Mihály és Varjúné Dianis Éva gyermekeiket: Fruzsinát, Dominikot és Dánielt elhozták az Úr házába, Urunk színe elé. Mindenekelőtt köszönetet mondtak értük, és kifejezték azon döntésüket, hogy az Úr ismeretére kívánják tanítani őket. Isten áldását kérték rájuk, és mindehhez gyülekezetünk bátorítását, támogatását igényelték.

Gyülekezetünkben egyébként összesen 35 gyermek van - a legkisebbektől a 16-17 évesekig -, amit Isten különös kegyelme és áldásaként élünk meg.

A gyermekbemutatás szolgálatát gyülekezetünk új lelkésze, Csalami László végezte. A szülők fogadalmat tettek, hogy gyermeküket az Úr útján való járásra nevelik. Lelkészünk idézte Sámuel első könyvének első fejezetét, kiemelve, a nevelés fő célja, hogy olyan gyermekek növekedjenek, akikben kiábrázolódik Jézus Krisztus jelleme. Utalás történt az Ef 4:13-ra is. Korunkban, amikor az értékrend visszájára fordult, olyan emberekre van szükség, akik tudnak a jó és rossz között különbséget tenni, képesek helyesen dönteni. A szülőkre nagy felelősség hárul. Hogy e felelősséget be tudják tölteni, folyamatosan tanulmányozniuk kell a Szentírást, és példamutatóan kell élniük.

Végezetül lelkészünk kiemelte, a szülők úgy válhatnak méltóvá Isten ajándékához, a gyermekhez, ha hűségesek maradnak Istenhez és Ézs 8:18 szellemében e hűséget nap mint nap megélik, minden helyzetben képviselik Istent, példát adva gyermeküknek Istent megismerésére és tántoríthatatlan követésére.  

S ez felhívás valamennyiünk számára, hisz mindnyájunk küldetése Jézus bemutatása a körülöttünk élőknek.

 

Schiller Alíz

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista