2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Közös autóbuszos kirándulás a Szombathelyi Bibliai Szabadegyetem 6. szemesztere végén
Közös autóbuszos kirándulás a Szombathelyi Bibliai Szabadegyetem 6. szemesztere végén PDF Nyomtatás E-mail

a_szombathelyi_bsz_autobuszos_kirandulasa_sdc11400A hagyományokhoz hűen idén is egy közös autóbuszos kirándulással fejeztük be a Szombathelyi Bibliai Szabadegyetem 6. szemeszterét. Úti célunk a Kis-Balaton és környéke volt.

Ragyogó napsütéses reggel fogadott bennünket pünkösd hétfőn. Autóbuszunk is teljesen megtelt a Szabadegyetem hallgatóival, a Vasi Missziós Gyülekezet több tagjával és barátkozókkal. Papírhajtogatással készült kis kosárral, (benne cukorkával) köszöntöttük az utazókat, amelynek szívből megörültek.

A délelőttöt Keszthelyen töltöttük el, ahol megismerkedtünk a város nevezetességeivel. A Babamúzeum, CsigaParlament és a Történelmi Panoptikum közös megtekintése után egyéni programra is volt lehetőség. Itt csatlakozott hozzánk lelkészünk, Szilvási Csaba, aki egyenesen Pécsről, a Keresztény Egészségtudományi Napokról érkezett.

A Kányavári szigeten találkoztunk Gyürüs Pannival, Istvánnal és Anikóval, akik finom bográcsban készült paprikás krumplival fogadtak bennünket. Ebéd után egy nagy sétával birtokba vettük a Kányavári sziget mesés világát.

Természetesen Balatonmagyarodon, a Kápolnapusztai bivalyrezervátum sem maradt ki a programból. Itt él a hazai bivalyállomány harmada. A bátrabbak közelebbről is megtekintették az állatokat.

Fenyvespuszta-Zalavár-Sármellék-Alsópáhok útvonalon érkeztünk meg Hévízre, ahol Csongrádi Pista bácsi lelkész irányításával megcsodálhattuk az új imaházat. Majd beülve a padokba, közösen énekeltünk; valóban megtapasztalva, hogy „aki szépen énekel, kétszeresen imádkozik".

Hazafelé Balatongyörökön, a Szépkilátónál nekünk is felcsillant a Balaton legszebb képe; és ihattunk a Római-forrás vizéből.

Maradandó élménnyel tértünk haza mindnyájan, hiszen hazánk Európában is egyedülálló természeti és kulturális értékekben gazdag tájegységében jártunk.

Legtöbben visszaemlékeztünk gyermekkorunk kedvenc regényére, a Tüskevárra, Matula bácsi alakjára, hiszen ebben a térségben játszódik Fekete István 1957-ben kiadott ifjúsági regénye, a Tüskevár, amely még 2005-ben is egyike volt Magyarország 12 legnépszerűbb regényének. Ajándék könyvvel köszöntünk el egymástól a 7. szemeszteren való viszontlátás reményében.

 Adja Isten, hogy munkánk jó gyümölcsöt teremjen!

 

Vasi Missziós Gyülekezet
Mándli Éva
krónikás

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista