2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Túlélőtábor Égerlápon
Túlélőtábor Égerlápon PDF Nyomtatás E-mail

tulelotabor_-_2011_imag04532011. július 4-6. között Égerlápon adventista fiatalok egy túlélőtáborban vettek részt. A tábort Nagy József (hivatásos túlélő pákász) és Simon Attila vezette. A tábor a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén volt megtartva, ahol a gyerekek két éjszakát és 3 napot tölthettek a természetben, a külvilágtól elszigetelve (pl.: nem volt internet, mobil térerő).

A résztvevő 10-18 éves fiatalok őrsöket alkottak. A tábor ideje alatt megismerkedhettek néhány alapvető ismerettel, technikával, amit ezentúl majd felhasználhatnak, ha hosszabb ideig lesznek a természetben. Ilyen volt például:

  • A kés sokrétű használata, kezdve az alapoktól (tartásuk, hordozásuk) egészen az egyszerűbb célra való felhasználásukig (gallyak lehámozása, meghegyezése, minták faragása stb.).
  • Hogyan gyújtsunk tüzet gyufa, öngyújtó nélkül?
  • Hogyan készítsünk kenyeret egy marék lisztből és egy kis vízből (tűzhely és kemence nélkül)?
  • Milyen érzés elszigetelve lenni a külvilágtól, facebook-tól és a kényelmes otthontól?
  • A madárbefogás alapvető ismeretei, befogás és gyűrűzés stb.
  • Íjászkodás alapszinten, különböző kultúrák nyilainak megismerése, és egy rövid összefoglaló hazánk kultúrájáról a helyi hagyományőrzőktől.
  • A fentieken kívül a fiatalok az órákon át tartó túrákon sok mindent megtanultak a növényekről is.

tulelotabor_-_2011_imag0383A beszámolók szerint a tábor a megérkezés pillanatában egy megrázó kalanddal indult, a villanypásztornak „köszönhetően". :) A gyerekeknek egyik nap még fürdeni is lehetőségük nyílt a közelben levő tóban, melynek hideg vize sem tudta elriasztani az úszni vágyókat. A gyerekek mindennapi táplálékáról általában saját maguknak kellett gondoskodniuk; főztek levest, sütöttek kenyeret és még rizibizit is készítettek. A táborról rengeteg kép készült melyekből az érdeklődők láthatnak egy válogatást, ha igényüket a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen jelzik.

„Reményeink szerint jövőre is visszajöhetünk, akkor már hosszabb időre..." - mondta az egyik résztvevő.

 

S. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista