2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ifjúsági hét a Hévízi Gyülekezetben
Ifjúsági hét a Hévízi Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

heviz12011. július 4. és július 10. között „Hé'Ifi" címmel ifjúsági hetet tartottunk Hévízen. A kezdeti nehézségek után (az első szervezés mindig apró kellemetlenségekkel jár) egy programokban és érzelmekben gazdag hetet töltöttünk el együtt. Meg kell említenem e helyen Sipos Mónika, 15 éves leendő gyülekezeti testvérnőnket, mint az egész hét ötletgazdáját, aki ifjú korát meghazudtolva szervezte, rendezte ezt a nem kis energiát igénylő programfolyamot.

Hévízen kívül Nagykanizsáról és Pécsről érkeztek fiatalok, akiket szombaton meglátogattak a környező gyülekezetekbe járó barátaik is. A felügyeletet Hoffer Zoltán kecskeméti testvérünk látta el, az ő munkáját segítette Németh Bence, Sztipánovics Márk, valamint jómagam.

Mint vendéglátók, igyekeztünk minden jóval ellátni a gyülekezet közösségi épületében elszállásolt ifjakat, izgalmas programokkal és finom ételekkel (ez utóbbiban nagy segítségemre volt Benő Diána, Gálfiné Andi és Markalné Anikó). Együttlétünket lelki és szabadidős tevékenységekkel tettük - remélhetőleg - felejthetetlenné. Sportoltunk, strandoltunk, túráztunk, kézműveskedtünk, és saját készítésű, bibliai idézetekkel díszített kártyákat, könyvjelzőket ajándékoztunk, ingyen öleléssel, a Hévízen élőknek, illetve a városban pihenőknek.

heviz2Kis István lelkész, Benő Tibor, Hoffer Zoltán és jómagam az önmegismerésről, a serdülőkori problémákról és az isteni segítségnyújtásról beszélgettünk a fiatalokkal a napi áhítatok idején, valamint segítő és tréfás feladatokat oldottunk meg, továbbá egy szívszorító filmet is megnéztünk e témakörben.

Gálfiné Andi segítségével a táborozók és barátaik egy Istenhez és szombathoz méltó és felemelő énekkel, hangszerrel, verssel fűzött istentiszteleti programot adtak elő a gyülekezeti tagoknak és a szép számmal jelen lévő vendégeknek.

Magam úgy érzem, teljesen feltöltődtem a közelükben, és nehezemre esett az elválás. Egy kicsit úgy éreztem, mintha egy darabot elvettek volna belőlem, és remélem, hogy ez a darab jövőre visszakerül a jelenlétükkel. És remélem, nem lesz túl önző a kérés, hogy a Jó Isten adja ezt meg. Köszönöm!

 

Pétervári Tünde Hévíz

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista