2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hegy, víz, levegő, lélek = Kőszegi nyár!
Hegy, víz, levegő, lélek = Kőszegi nyár! PDF Nyomtatás E-mail

cegledi_tabor_-_2011_dsc_8205Az Almafa Családi Napközi idén másodízben rendezte meg nyári táborát. Múlt évben Balatonlellén táboroztattak gyerekeket, idén Kőszegen. Olyan gyerekeknek rendezik táboraikat, akik egyébként anyagilag ezt nem tudnák finanszírozni. Ebben az évben közös összefogással sikerült a tábor anyagi feltételeit megteremteni. Támogatták ezt a nemes kezdeményezést vállalkozók és magánszemélyek is egyaránt. Tavasszal a ceglédi lakosság is hozzájárult a tábor megrendezéséhez a Jótékonysági Musical Esten való részvételével. Mindemellett a ceglédi rendezésű Semmi ágán c. film díszbemutatójának bevételét is a táborra fordították.

Kőszegen rengeteg programmal gazdag hetet tölthettek a gyerekek. Czakó László bronzérmes túravezető közreműködésével éjszakai túrázhattak, majd nappal a Hét Forrásnál töltöttek néhány feledhetetlen órát. Szombathelyen a Tófürdő csúszdaparkjában egy egész napos felhőtlen szórakozást nyújtottak nekik. Megismerhették azonban Kőszeg történelmét is, a tábor alatt a rengeteg játék mellett sokat tanulhattak is a gyerekek. Kőszegi kincsvadászatot teljesítettek 21 állomással, ami alatt történelmi érdekességekre tanították őket úgy, hogy közben kincset vadászva szórakoztak. Akik teljesítették ezt a kalandos történelmi túrát, azok emléklappal gazdagabban térhettek haza. Látogatást tettek a Szamos Marcipán Múzeumban, a Természetvédelmi Látogatóközpontban stb. 

Elmondható, hogy a hét nem csupán játékban, kalandban, de lelkiekben is gazdag programmal zárult. A táborban Kormos Tivadar lelkipásztor és Bátori Ildikó többek között pantomim előadással kedveskedett a fiataloknak, ami nagy sikert aratott körükben. Erősítették a gyermekekben az összetartozás érzését, a barátság fontosságát és legfőképpen, ami mindennél többet ér és fontosabb, a szeretetet. Példát mutattak a gyermekeknek abban, hogy milyen fontosak ezek a dolgok, és mennyire sokat jelent az, ha az ember összhangban él Istennel, a természettel és embertársaival egyaránt. Egész héten át biztosították a lelki táplálékot a gyerekeknek. Így az utolsó napon lelkiekben és élményekben gazdagabban térhettek haza a táborból.

 

Galambosné Szegedi Szilvia

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista