2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Eltűnt József!
Eltűnt József! PDF Nyomtatás E-mail

dsc_0172Közel ötvenen indultak el megkeresni az idegen országban elveszett testvérüket. Sokan aggódtak az indulásnál tapasztalt kánikula miatt, de a bázistábor 1100 méteren természetes légkondicionálással rendelkezett. Senki nem tudta mi vár rá, ezért reggel gyógytornászi segédlettel, edzéssel indították a napot, majd indult azt expedíció. A környéken mindenhol keresték Józsefet. Voltak, akik biciklivel rajtoltak. Naponta 30-50 km-t nem akárki tud letekerni, de ők voltak a fiatalabb testvérek és bírták. A többség gyalogosan vágott neki a hegyi ösvényeknek. Józsefnek voltak 7-10 éves testvérei is. Senki nem hitte, hogy ők is képesek felkapaszkodni a meredek gerincekre, de alig győzték követni őket.

Mindennap új helyen folytatódott a kutatás. 2500 m körüli csúcsokon, tengerszemek, vízesések és patakok mellett. Időnként, ha valaki felforrósodott, a hófoltokban hűsíthette magát. Volt, amikor senki nem jutott szóhoz, vagy azért mert az oxigén után kellett kapkodni, vagy a lélegzetelállító táj szépsége miatt. Ettől eltekintve József testvérei rengeteget beszélgettek. Mintha eddig nem is ismerték volna egymást igazán. Most volt idő megosztani a tapasztalatokat, elénekelni a kedvenc énekeket, megbeszélni az életmódváltás örömeit, rácsodálkozni, hogy milyen jól szót értenek József idősebb testvérei a fiatalabbakkal, észrevenni a rododendronok és az encián virágzását, leszedni egy marék áfonyát vagy szamócát. Ez az út egészen más volt, mint amire számítottak. Miközben Józsefet keresték, nyugalmat, mosolyt, barátságot, feszes izmokat, élményeket találtak a Teremtő közelségében.

A testvérek üres tarisznyákkal indultak el, de az idegen országban nem volt éhség. A bő esztendők nyomait még mindig lehetett érzékelni. Királyi ellátást kaptak és senki nem panaszkodott.

Végül nagyot dobbant a testvérek szíve. József megvan, József él! Valójában ott volt minden este, az esti áhítatokon, de igazán csak a szombat délutáni láthatatlan színházban mutatkozott be. József él és mesél. Istennek célja van minden emberrel. Bárhova is vezet az élet útja, legyen az Egyiptom börtöne vagy egy ausztriai életmódtábor, Istennél nincsenek véletlenek. Felkészíti azokat, akik bíznak benne olyan feladatra, amivel a legjobban szolgálhatják a világot.

József testvéreinek expedíciójáról első kézből olvashatod el az élményeket a www.turatabor.hu honlapon. Fényképek és fotósztori is letölthető.

 

Dr. Ősz-Farkas Ernő, táborvezető;
Czakó László, túravezető;
Fenyvesi Tibor, biciklis vezető
Egészségügyi Szolgálatok Osztálya
Mariapfarr, 2011. július 10-17.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista