2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Házaspárok tábora először
Házaspárok tábora először PDF Nyomtatás E-mail

hazasparok_tabora_eloszor_14Egy bujkáló gondolat révén valósult meg a „Hogyan tovább?!" nevet viselő tábor, amelyen az a tíz házaspár vett részt, akik házasságukat jobbá akarták tenni, vagy megerősíteni. Négy szakember (Clair és John Sanchez, Szabóné Harangozó Andrea, Mihalec Gábor) állt a jelenlévők rendelkezésére, akik a délelőtti párbeszédes, tesztes, játékos előadásokon, illetve a délutáni hatszemközti párterápián konkrét segítséget nyújtottak a házasságok jobb útra terelésében.

A tábor kimondottan szakmai jellegű volt, nem nélkülözve a bibliai alapokat, így azon bárki részt vehetett. Már az első néhány óra után felismerték a párok, hogy Isten mindenkit egyedinek teremtett, de olykor ez a sokszínűség okozhatja a másik mondatainak és gesztusainak meg nem értését. Megtanulták azt a látszólagos ellentmondást, amelyet az elfogadás és a változtatás hordoz magában. Az első a másik személyisége, míg utóbbi a saját gyengeségeik iránt. Sok más téma mellett tabukat is feszegettünk. A szexualitás és annak lelki háttere az édenkerti történet kapcsán vált érthetővé.

hazasparok_tabora_eloszor_33Az egy hetet nemcsak a foglalkozások, a csodálatos környezet Ausztriában az Alpok hegyei között, a lelkiismeretes kiszolgálás tette emlékezetessé, hanem a szombat esti gyertyafényes vacsora, ahol a párok újra megfogalmazhatták elköteleződésüket egymás iránt. Az olykor könnyes, olykor mosolygó arcok mindennél beszédesebbek voltak a házasságok további sorsát illetően.

Végül summázza az egész tábort az egyik résztvevő véleménye: „Mindenképpen el kell mondani mindenkinek, hogy minden házasságban vannak mélypontok, de nem a válás az elsődleges megoldás! Van kiút! Ebben segít ez a tábor, ami a kapcsolatról szól és nem a hittérítésről."

Röviden, a teljesség igénye nélkül, így zajlott ez a „gyönyörű"* hét, ahol sok „gyönyörű nő"* és „gyönyörű"* férfi vett részt.

* jelmagyarázat a tábori résztvevőknél

További információk a www.kettenegyutt.hu honlapon.

 

Pásztor Csaba

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista