2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szombatiskola – a gyülekezet jövője
Szombatiskola – a gyülekezet jövője PDF Nyomtatás E-mail

szombatiskolai_tabor_-_2011_003Szombatiskolát tanultunk tanítani másképp 2011. június 28-ától július 4-ig a Balatonlellei Konferenciai Központban. A két éven át tartó tervezésnek és előkészületnek köszönhetően egy igen magas színvonalú és rendkívül tartalmas szombatiskola tanítási rendszerrel ismerkedhettünk meg a Generál Konferencia Szombatiskolai Osztályvezetője, Gary Swanson és a Transzeurópai Divízió Szombatiskolai Osztályvezetője, Michael Hamilton irányításával.

A program során betekintést nyertünk egy különleges látásmódba, ami megmozgathatja gyülekezeteink tagjait, segítségével felismerhetjük a körülöttünk élők szükségleteit, és betölthetjük Isten ránk bízott munkáját: „Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket..." (Mt 28:19).

Az előadások anyaga az adventista múlt minden tapasztalatát figyelembe véve, Isten különleges áldását közvetítve végigvezetett bennünket az alábbi 10 témakörön:

1.    Szombatiskolai örökségünk
2.    Tanítványok képzése
3.    Interaktív szombatiskola
4.    A szombatiskola és a gyülekezet környezete
5.    A kiscsoportok dinamikája
6.    A tanulás ciklusa a szombatiskolában
7.    A jó szombatiskolai tanítók jellemzői
8.    A szombatiskolai óravázlat elkészítése
9.    Célok és interaktív feladatok
10.    Milyen kérdéseket tegyünk fel?

szombatiskolai_tabor_-_2011_160Előadóink rendkívüli felkészültségét és odaszánását bizonyította, hogy naponta 6 aktív órán át igyekeztek tapasztalataikat, tudásukat átadni az ország minden részéről érkezett szombatiskolát szerető testvéreknek, akik között a fiatal, középkorú és idős egyaránt megtalálható volt. A résztvevők szinte minden előadáson kivétel nélkül teljes létszámban jelen voltak, hisz a témák egymásra épülve tárták fel előttünk Isten csodálatos tervét, hogy hogyan akar minket ma - a XXI. században - embertársaink elérésére és megmentésére felkészíteni és felhasználni. Rádöbbentünk, hogy Isten ismer minket (talán túl jól is), de nekünk is meg kell ismernünk Őt, hogy igazán az örökkévalóság hídépítőivé válhassunk.

Külön szeretném megköszönni áldozatos munkáját Zarkáné Teremy Krisztinának (az unió szombatiskolai osztályvezetője) a szervezésért, fordításért, Zarka Péternek (a DET szombatiskolai osztályvezetője) a szervezésért, fordításért, reggeli áhítatokért, Hegyes Horváth Gézának (a TET elnöke, szombatiskolai osztályvezetője) a fordításért és reggeli áhítatokért. Szőllősiné Évikének a közös énekek élményének megszervezéséért, valamint az énekeseknek! Szőllősi Szilárd és Gergő technikai segítségét, valamint Petőh Imrének (Konferenciai Központ igazgatója) gondos háttérmunkáját, hogy odafigyelésük és segítségük által észrevétlenül is kényelmessé, színessé és élvezetessé tették számunkra ezeket a napokat. Köszönjük a központ minden dolgozójának a munkáját is!

Az egy hét alatt természetesen volt idő a kikapcsolódásra, pihenésre is, hisz kellemes környezetben, igényesen felújított szobákkal, kényelmes ágyakkal és változatos, egészséges menüvel várt bennünket a tábor személyzete. A vállalkozó szelleműek részt vehettek egy balatoni hajókiránduláson is, ami az emlékeikben bizonyára kötődni fog ahhoz a bibliai történethez, amikor Jézus lecsendesítette a háborgó tengert. Feltöltődve, élményekkel gazdagon tértünk haza gyülekezeteinkbe, ahol remélem, Isten vezetésével elindulhat a változás, és így környezetünk számára árnyékos, gyümölcstermő fává nőhetnek szombatiskoláink, ahol embertársaink megpihenve feltekinthetnek a Megváltóra.

 

Czinege Erika

 

szombatiskolai_tabor_-_2011_162

 

Ui.: Köszönjük, Czinege Zoltán és Erika a zenés zsoltárokat, amelyeket bemutattatok, és amelyekkel megteremtettétek az áhítat légkörét, és minden résztvevőnek köszönjük a pozitív hozzáállást, részvételt! A jó Isten adja, hogy mind többen éljünk is a már meglévő szombatiskolai anyagok biztosította lehetőséggel - amelyek közül ifj. Szőllősi Árpád jó néhányat bemutatott.

 

Zarkáné Teremy Krisztina

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista