2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Beszámoló a Magyarországi Adventista Vakmisszió 2011. évi táboráról
Beszámoló a Magyarországi Adventista Vakmisszió 2011. évi táboráról PDF Nyomtatás E-mail

vakok_tabora_-_2001_p1210295A tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezésre került a vakmissziós tábor látássérültek és látók részére. A 2010-es bibliahéttől eltérően, most a látó segítők képzésére helyeztük a hangsúlyt, hogy a leghatékonyabban tudják segíteni a vakokat. Az eddig megszokott módon tartottunk kézműves foglalkozásokat is, valamint esténként bibliai beszélgetésekre került sor. Ezeken az alkalmakon olyan történeteket vizsgáltunk meg, amelyekben Jézus fogyatékos embereket gyógyított. Az első, hétfői beszélgetésen olyan alapkérdésekre kerestük a választ, hogy honnan van a rossz, mi a rossz, és mi erre Isten megoldása. A további napokon konkrét történeteket tanulmányoztunk, mint például: Bartimeus, a bethesdai beteg és a vakon szülött meggyógyítása. Nagyon sok kérdés vetődött fel, és nagyon érdekes válaszok születtek.

A képzésekre, melyeket kifejezetten látó táborozóink számára tartottunk, péntek kivételével délelőttönként került sor. A fórumjellegű alkalmakat Bulányi Kálmánné, Géczi Kinga és Erdődy Viktor tartotta. Hétfőn általánosságban beszéltünk a vakok helyzetéről, valamint arról, hogy maguk a látássérültek hogyan élik meg állapotukat. Kedden a vakság okaival foglalkoztunk, valamint sorra vettük az esetleges társfogyatékosságokat is. Szerdán háztartási ismeretekkel kapcsolatos kérdések vetődtek fel: hogyan lehet vakon palacsintát sütni, varrni és szőni. Csütörtökön a fehér bottal való közlekedés került terítékre. Pénteken délután volt az utolsó képzés, ezúttal a vakvezető kutyákról. Ennek keretében bemutatót is tartottunk, amikor is lelkes látók és kutyával nem közlekedő vakok próbálhatták ki azt, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni. Ebben Eló, az ordas németjuhász, valamint Athosz, a zsemleszínű labrador volt segítségünkre.

Szerdán délután ellátogattunk Balatonföldvárra, az idősek otthonába, ahol egy félórás műsorral szolgáltunk az ott lakóknak. A tábor egyik csúcspontja a péntek este volt, amikor a református templomban áhítatot tartottunk. Együttlétünket a falu lakossága is megtisztelte, élén Hajdú Zoltán Leventével, a helyi református gyülekezet lelkészével. Igehirdetéssel Jároli Erika szolgált, aki a szeretet himnuszáról beszélt, kiemelve annak legfontosabb tanításait.

Csütörtök délutántól péntek kora délutánig volt vendégünk a Lépés Rádió két munkatársa: Orosz Gábor és Danis Dia. A Lépés Rádió olyan médium, ahol a műsorokat döntően fogyatékos munkatársak szerkesztik és vezetik. A két fiatal interjúkat készített a táborozókkal csütörtök este a parókián, valamint péntek délelőtt a Balaton partján is.

vakok_tabora_-_2001_p1210316Bibliahetünk legjelentőségteljesebb napja egyértelműen a szombat volt, amikor is reggel kilenc órakor keresztségi istentiszteletre gyűltünk össze a református templomban. Az Igét Zsid 12:1-4 versei alapján táborunk lelki vezetője, Erdődy Viktor hirdette. Istentisztelet után autókkal Balatonszárszóra mentünk a szabad strandra, ahol Csengei Károly testvérünk végezte az alámerítés szertartását. Ezen a napon két kedves lélek, Barcsa Lívia és Meggyesi Márta kötött szövetséget Krisztussal. Rajtunk kívül még az ott üdülő ismeretlenek is örömteli szívvel kísérték figyelemmel a vízparton lelki családunk csodálatos eseményét, amelyen szinte a teljes Újpesti Gyülekezet képviseltette magát.

A közös ebéd után az úrvacsorai istentisztelet következett a templomban, ahol ismét Erdődy Viktor szolgált az Igéből, a szent jegyeket pedig Csengei Károly testvérünk osztotta ki.

Táborunk zárónapján, vasárnap délelőtt, részt vehettünk a református istentiszteleten, ahol énekkel, imával és záró áldással szolgálhattunk.

Összességében elmondható, hogy az utóbbi évek egyik legáldottabb, legmélyebb lelkiségű bibliatábora van mögöttünk. Sok munka volt a szervezéssel, de bátran kimondhatjuk: megérte!

Legyen áldott Isten neve ezért a csodálatos hétért!

 

Erdődy Viktor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista