2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Közös kiadói értekezlet
Közös kiadói értekezlet PDF Nyomtatás E-mail

ted_es_ead_kozos_kiadoi_ertekezletA Transzeurópai Divízió és az Euro-afrikai Divízió közös kiadói értekezletet tartott 2011. június 19-23-ig. A tanácskozáson részt vett és előadást tartott a Generál Konferencia egyik alelnöke, Delbert W. Baker testvér, valamint a Generál Konferencia kiadói osztályvezetője, Howard Faigo és Wilmar Hirle, az osztály főmunkatársa. A konferencián a kiadók képviselői beszámolót tartottak saját intézményük munkájáról és a könyvmisszióról. Tapasztalatok hangzottak el arról, hogyan térnek meg emberek a könyvek által.

A Transzeurópai Divízió 12 pontban erősítette meg a kiadói munka fontosságát, mely között legfontosabb feladatként szerepel, hogy minden unió kiadóhivatala az elkövetkezendő időszakban jelentesse meg Ellen G. White: A nagy küzdelem c. könyvét a lehető legnagyobb példányszámban. A Generál Konferencia Kiadói Osztálya elhatározta, hogy a világon, különböző nyelven, összesen százmillió példányban kerüljön kiadásra ez a könyv.  A Transzeurópai Divízió azt szeretné, ha a területén levő uniók összesen 500 000 példányban tudnák megjelentetni Ellen G. White: A nagy küzdelem c. könyvét. 

A konferencia elfogadta a Generál Konferencia javaslatait: minden gyülekezetben legyen Könyvevangélista vezető és minden adventista otthonba juttassuk el Ellen G. White könyveit. Bátorítsuk a tagokat, hogy naponta olvassák Ellen G. White műveit! Legyen évente missziós könyv, és keressük meg annak a lehetőségét, hogy legyenek rész- és főállású könyvevangélisták, valamint tartsunk képzéseket részükre.

A résztvevőknek bemutatták azt a filmet, melyet a Generál Konferencia készített: Vigyünk reménységet minden otthonba - A nagy küzdelem című könyvvel! E filmben szerepelt többek között Clifford Goldstein testvér is, aki arról beszélt, hogyan segítette őt az Isten melletti döntésben A nagy küzdelem könyv.

A Generál Konferencia már el is indított egy hírlevelet A Nagy Küzdelem projekt címmel, ahol tájékoztatást adnak arról, melyik kiadó, hány példányban adta ki eddig a könyvet. Ebben a hírlevélben a Hetednapi Adventista Egyház legnagyobb kiadóhivatala, a Brazil Kiadó örömmel számolt be arról, hogy idén 17 millió példányban fogják kiadni A nagy küzdelem c. könyvet, melyből eddig 7,5 millió megjelent, és jövő áprilisig további 11 millió példány kiadását tervezik. A brazil testvérek házról házra járva viszik el a könyvet az embereknek, hirdetve ezzel az evangéliumot.

Az értekezleten az Advent Kiadót dr. Tokics Imréné képviselte. A legközelebbi kiadói értekezletet 2013 júniusában tartják Szerbiában.

 

(TINÉ)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista