2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventista imaházszentelés Sándorfalván
Adventista imaházszentelés Sándorfalván PDF Nyomtatás E-mail

imahazszenteles_sandorfalvan_1Július 2-a ünnepélyes alkalom volt a Hetednapi Adventista Egyház sándorfalvi tagjai számára. Noha a közösség több mint 80 éve van jelen a településen, ez az első alkalom, amikor a hívek nem valamelyik gyülekezeti tag otthonában, vagy bérelt helyszínen jöhetnek össze istentiszteletre, hanem saját közösségi házukban.

Az Iskola utca 44. szám alatti lakóházat 2009 decemberében vásárolta meg a közösség, azóta folytak az átalakítási munkálatok, így mára - az épület belsejét tekintve - egy korszerű, esztétikus és a rendeltetésének minden tekintetben megfelelő imaház áll a gyülekezet rendelkezésére. A közösségi házban jelenleg található egy 50 férőhelyes istentiszteleti terem, egy gyermekhitoktatásra kialakított kisterem, valamint két vizesblokk. A külső homlokzat felújítása és a kert parkosítása még a következő évek kihívása, hiszen a közösség a vásárlást, a felújítást és a fenntartás is saját forrásból, a gyülekezeti tagok önkéntes adományaiból fedezi.

imahazszenteles_sandorfalvan_2A nem mindennapi szertartáson Ócsai Tamás, az egyház magyarországi szervezetének elnöke tartott igehirdetést. Prédikációjában annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a ház tégláihoz hasonlóan a közösség tagjai is épüljenek fel egy összetartó, erős közösséggé. A gyülekezet mintegy 80 éves történetének krónikáját Kovács László, körzetvezető lelkipásztor ismertette, a felszentelési fogadalomtételt és imádságot pedig Hegyes-Horváth Géza, az egyház Tiszavidéki Egyházterületének elnöke vezette. A nemzetiszínű szalag átvágásával Mihalec Gábor, helyi lelkipásztor a gyülekezet nevében hivatalosan is használatba vette az ingatlant. A város vezetőségét Kakas Béla polgármester és Molnár Szabolcsné képviselőasszony reprezentálta. A polgármester úr köszöntőjében méltatta az értékteremtés fontosságát és a gyülekezeti tagok társadalmi szerepvállalását. A felszentelési ünnepséget kórus- és szólóénekek, valamint versek és felolvasások színes csokra tette emlékezetessé.

Az ünnep hivatalos része után az udvaron felállított sátrakban többfogásos állófogadás várta a vendégeket.

A gyülekezet tagjai ezúton is köszönetet mondanak mindazoknak, akik jelenlétükkel hozzájárultak az esemény színvonalához, valamint azoknak is, akik adományaikkal és munkájukkal segítettek az épület megvásárlásában és átalakításában!

 

M. G.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista