2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Camporee Olaszországban
Camporee Olaszországban PDF Nyomtatás E-mail

camporee_olaszorszagban_102Az Euró-afrikai Divízió által szervezett Camporee-n 21-en vettünk részt Magyarországról 2011. július 27. és augusztus 10. között. Az oda-vissza úton megálltunk Triesztben, Bolognában és Rómában az adventista testvérek által biztosított gyülekezeti szálláshelyeken, valamint a Santa Felicita kempingben Bassano del Grappa-ban. Az első hétvégét Rómában töltöttük.

A tábor kerettörténete Pál apostol kalandjairól szólt az Apostolok cselekedetei alapján, helyszíne a Rómához közeli Bi-Pi Park volt. Több mint 2000 cserkész vett részt az eseményen. A reggeli és esti áhítatokon kívül - ahol színdarab formájában játszották el Pál utazásait - megszervezésre került egy olimpia, egy bibliaismereti játék, a péntek esti keresztség, és az Urban Life nevű program is. Hét ókori város jelölte azokat a játszótereket, ahol egy-egy kétórás időtartamban különböző ügyességeket lehetett kipróbálni.

camporee_olaszorszagban_2Olyan korosztállyal voltunk jelen ebben a táborban, akiknek többsége már több éve aktívan dolgozik a cserkészetben. Ezek a fiatalok igazán megérdemelték ezt a „jutalomtábort", és nagyon élvezték, hogy idegen kultúrákkal barátkozhatnak, és különböző országokból érkezett cserkészekkel ismerkedhetnek. További örömteli hozadéka volt a Camporee-nek, hogy a keresztség előtti prédikáció során a döntési kártyákon öten jelölték, hogy meg szeretnének keresztelkedni, és egy valaki írta, hogy jobban meg szeretné ismerni Istent és ehhez segítséget vár. (Csak azoknak a válaszait vettem, akik még nem keresztelkedtek meg. A 21 főből 6 megkeresztelt adventista és 6 fiatal legjellemzőbben a cserkészeten keresztül kötődik az adventizmushoz.)

Ősszel csapataink új cserkészeket szeretnének toborozni, akiket a cserkészeten kívül a Bibliához is közel szeretnénk vinni.

Találkozunk a következő Camporee-n, 2014-ben Hollandiában!

 

B. J.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista