2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lelkészváltás és keresztség
Lelkészváltás és keresztség PDF Nyomtatás E-mail

lelkeszvaltas_es_keresztseg_szfehervaron_sta60026A Lovasberényi Gyülekezet életében 2011. szeptember 3. jelentős fordulópont volt. Ezen a csodálatosan szép napon búcsúzkodtunk valakitől, de köszöntöttünk is valakit. Fájó szívvel búcsúztattuk Mayor Zoltán testvérünket, aki öt éven át volt a Lovasberényi Gyülekezet lelkésze. Őt nemcsak lelkészi feladatai, hanem szoros baráti kapcsolatai is ide kötötték. Nagyon megható búcsúbeszédet mondott dr. Ősz Farkas Ernő, a terület elnöke. Mayor testvér legkedvesebb énekének - „Alázz meg Uram" - mondanivalója kulcsfontosságú volt a szolgálatában. A Lovasberényi Gyülekezet is ezzel az énekkel búcsúzott, a jó Isten áldását kérve nyugdíjas életére.

lelkeszvaltas_es_keresztseg_szfehervaron_sta60045A búcsú percei után 11 órakor kezdetét vette a beiktató istentisztelet. Két kedves embert köszönthetett a gyülekezet. Szilvási-Csizmadia Andreát és Bihari Csaba testvért, aki egy éven keresztül támasza és segítsége lesz Andreának gyülekezetünk szolgálatában. Rendkívüli öröm számunkra, hogy fiatal, rugalmas és vidám egyéniséget ismerhettünk meg Andreában, mivel a Lovasberényi Gyülekezetnek nagy az ifjúsága és sok fiatal tagja van, ezért nagy segítség lesz számunkra. A beiktatási ünnepséget a lovasberényi és a székesfehérvári kórus szolgálatai színesítették.

Az áldásos nap délutánja keresztségi ünnepéllyel folytatódott, amikor is egy kedves fiatal lány adta át életét Istennek. Csizmadia Kitti döntött Isten mellett, Mayor Zoltán testvér készítette fel és keresztelte meg. A keresztségi istentiszteleten a lovasberényi ifjúság, a gyülekezet kórusa, az újonnan alakult furulyazenekar és az ÉKG Kórus szolgált.

lelkeszvaltas_es_keresztseg_szfehervaron_sta60047Nagyon szép és áldásos napunk volt. Köszönjük a jó Isten gondviselését!

 

Földesiné Gál Hajnalka

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista