2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tartjuk a lelkész kezét… Kőbányán és Újpesten
Tartjuk a lelkész kezét… Kőbányán és Újpesten PDF Nyomtatás E-mail

lelkeszbeiktatas_kobanyan_es_ujpesten_p9111642Simon László lelkipásztor beiktatására került sor 2011. szeptember 10-én Újpesten, a Gyermek és Ifjúsági Ház nagytermében.

A kőbányai és újpesti testvérek több mint százan egy körzeti istentiszteletre gyűltek össze, hogy együtt dicsérjék az Urat ezen a szombati napon. Először a nyáron keresztelkedett három testvért, Barcsa Líviát, Meggyesi Mártát és Papp Lászlónét, valamint a levél által Újpestre érkezett Vidovics Erzsébetet vettük fel a gyülekezetünkbe, majd dr. Deák Judit testvérnőtől búcsúztunk, aki alapító tagja volt az Újpesti Gyülekezetnek. 

Dr. Ősz-Farkas Ernő, a Dunamelléki Egyházterület elnöke a lelkészbeiktatást megelőző igehirdetésében 2Móz 17:8-13 verseit olvasta alapigeként. Kiemelte, hogy a közösség csak együtt dolgozva tudja elvégezni a feladatát. Mindenki más feladatot kapott az Úrtól, és csak úgy mehet hatékonyan a munka, ha mindenki a rábízottat végzi. Támogatnunk kell egymást a különböző szolgálatokban úgy, mint ahogy Áron és Húr tartották Mózes kezét, amikor elfáradt. Mózes kitartóan imádkozott, Józsué vezette a harcot, és a voltak, akik a harctéren küzdöttek a győzelemért. Bármelyik kevés lett volna önmagában, de így, együtt győzelmet kaptak az Úrtól.

lelkeszbeiktatas_kobanyan_es_ujpesten_p9111577Az igehirdetés után dr. Deák Judit ismertette az új lelkész, Simon László rövid életrajzát, majd családját is bemutatta. Ezután a Simon család, valamint a jelenlévő gyülekezetek bizottságának a tagjai mellett dr. Ősz-Farkas Ernő áldáskérő imájára került sor, majd Simon László a 22 éves lelkészi szolgálatának néhány tapasztalatával erősített bennünket.

Jó volt együtt lenni ezen a szombaton, és elhatároztuk, hogy a későbbiekben rendszeresen találkozunk mi újpesti és kőbányai testvérek.

 

Csengei Károly

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista