2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Közösség Istennel
Közösség Istennel PDF Nyomtatás E-mail

halaado_farmosonAz Istennel való közösségnek különböző formái vannak. Néhány példa erre: hálaadás, igetanulmányozás, imádság, kapcsolat embertársainkkal... és még sorolhatnánk. Aki hisz Istenben és szereti Őt, az keresi az alkalmat, hogy közösséget találjon az Istennel.

Így tettünk mi is. Szerettünk volna közösen közösséget alkotni Istenünkkel. Szeptember 10-én a farmosi gyülekezetben ifi napot szerveztünk, melybe bevontuk a gyülekezet tagjait is. Hívtunk vendég fiatalokat is, és együtt dicsőítettük, áldottuk a mindenség Urát, majd egyénileg is ápoltuk vele kapcsolatunkat.

Különleges szombatunk volt, hiszen délelőtt az Úr asztalát feldíszítettük hálaadományainkkal, melyek a kertjeinkben megtermett zöldség- és gyümölcsfélékből kerültek ki. Megköszöntük Istennek áldását, amellyel körülölelt. Kormos Tivadar szólta Isten üzenetét 5Mózes 8. fejezetéből, mely nemcsak Izrael népének szólt a múltban, hanem szól nekünk is ma. Az üzenet felhívja figyelmünket, hogy el ne feledkezzünk az Úrról, és megemlékezzünk mindazokról, amelyeket Ő tett életünkben. Amelyekkel megajándékoz lelki és fizikai értelemben egyaránt. Lássuk meg Isten gondoskodó szeretetét, és nehogy önmagunknak tulajdonítsunk mindent. Ezután közös ebéd, majd egy séta következett.

Délután Isten elfogadó szeretetéről néztünk meg egy pantomim előadást, majd igei üzenetet hallgattunk az imádság és az Istennel való őszinte, mély kapcsolatról. Ezután gyakorlatba is átültettük az imádságot. Egyénileg bemehettünk az imaszobába, ahol néhány igei útmutató után gyakoroltuk a hálaadást, közbenjárást, terheink letételét és az isteni vezetést imagyakorlatok által. A gyülekezetben a többiek egy csoportos bibliai játékban vehettek részt.

Hiszem, hogy nemcsak én éreztem Isten áldását, a Szentlélek közelségét e szép Szombaton.

Kívánom kedves olvasó, hogy naponta ápold és érezd az Istennel való közösséget!

 

„Hanem emlékezzél meg az Úrról, a te Istenedről, mert ő az, aki erőt ád néked a gazdagságnak megszerzésére, hogy megerősítse az ő szövetségét, amely felől megesküdt a te atyáidnak, miképpen e mai napon van." (5Móz 8:18)

 

Deák Kati

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista