2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Krisztus-képek Nagykanizsán
Krisztus-képek Nagykanizsán PDF Nyomtatás E-mail

krisztus_kepek_nagykanizsan_img_0003Azt mondják, egy kép felér ezer szóval. De hány szóval ér fel négy kép? És, ha a négy képen megláthatjuk a Biblia legfontosabb jeleneteit a teremtéstől egészen Jézus második eljöveteléig?

2011. szeptember 24-én délután egy különleges alkalomra gyűltünk össze a nagykanizsai kápolnánkban. Kutasi Miklós festőművész a gyülekezet négy nagy falfelületéhez méretezve készített egy festménysorozatot, amely alapja lett egy vándorkiállítás megnyitójának, egy bibliai előadássorozatnak, tárlatvezetéseknek és új kapcsolatoknak.

krisztus_kepek_nagykanizsan_img_0030A képek gondolata még Farkas Attila lelkész idejéből indult, amikor meghívta Nagykanizsára az akkor ATF-en teológiát tanuló festőművészt, hogy festene-e valamit a már meglévő kőtáblák képe mellé. Két és fél év elteltével a képek felkerültek a falakra és a szombat délutáni ünnepélyes megnyitón mindenki megcsodálhatta a megváltás történetének mérföldköveit. A kiállításra védnökséget vállalt Nagykanizsa polgármestere, ill. a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója is, aki köszöntő szavai után egy megzenésített vers előadásával lepte meg az egybegyűlteket. A képkiállítást a Dunamelléki Egyházterület nevében dr. Ősz-Farkas Ernő DET elnök köszönte meg a festőművésznek.

Kutasi Miklós művész barátai közül Budai Tünde előadóművésztől hallhattunk ihletett Istenes verseket, Sipos Endre festőművész, művészeti író pedig szakmai szempontok alapján méltatta az alkotásokat. A Hévízi Gyülekezet kórusának színvonalas szolgálata tette teljessé a programot, melyen a Kanizsa TV és a Zalai Hírlap is képviseltette magát.

Októberben, minden szombat délután Kis István lelkész tart majd előadásokat a képek bibliai hátteréről. A képek nemcsak művészeti értéket képviselnek, hanem nagyszerű eszközök lehetnek a misszióban. Bátran elindultunk egy új úton, és bízunk benne, hogy sok áldást és tapasztalatot szereznek azok is, akik majd továbbviszik a képeket, hogy minél több helyen megelevenedjenek a Biblia örök történetei.

 

Kis István

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista