2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Wilson elnök a városok evangelizálására hívta fel az adventista világegyház figyelmét
Wilson elnök a városok evangelizálására hívta fel az adventista világegyház figyelmét PDF Nyomtatás E-mail

hir_3_-_misszio_a_nagyvarosokert_-_wilson Egyre több ember él a világ városaiban; napjainkban többen élnek városokban, mint vidéken - hangzott el ez a megállapítás Ted N. C. Wilson, a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciája elnökének a városok evangelizálásáról szóló felhívásában, melyet az október 8-i, szombati istentiszteleten tett közzé a világegyház székhelyén, Silver Spring-ben (Maryland).

Lk 19:41-42-t véve alapigeként Wilson megjegyezte, hogy Jézus, amikor utoljára járt Jeruzsálemben, sírt azért a városért, ahol hamisan vádolták, kihallgatták és keresztre feszítették.

„Jézus sírt a városért és a város lakóiért - mondta Wilson. - Tudta, hogy mi fog történni néhány napon belül. ... Nem haragudott és nem is neheztelt. Sírt! Sírt a városban élő emberekért! Ebből a példából - mondta Wilson - a keresztények levonhatják a következtetést, miszerint a városokban élő emberek fontosak Istennek és fontosak az evangélium misszióparancsának betöltése szempontjából is, hogy az örömüzenet eljusson az egész világra."

„Szerény célkitűzésünk, hogy a következő, a 2015-ös Generál Konferencia ülésszaka előtt elérjük a világ mintegy 650 nagyvárosát, a Szentlélek megújulás és reformáció általi hatalmán alapul. ... Isten arra szólít minket, hogy menjünk el a világ városaiba, ahol kevés a munkás, de bőséges az aratnivaló - mondta az elnök az egyház vezetőiből és a vendégekből álló mintegy 500 fős gyülekezetnek. - Készek vagytok sírni és munkálkodni a nagyvárosok lakosságáért? Isten arra hív minket, hogy hirdessük az Ő szeretetét, az Ő igazságát, az Ő hármas angyali üzenetét és a haldokló világhoz szóló figyelmeztetését, valamint az Ő közeli, második eljövetelének erőteljes bejelentését!"

Majd így folytatta: „A városoknak szóló bibliai üzenetünk egy világszéles népként egyesít majd minket, és megóv bennünket attól, hogy elszigeteljük magunkat a társadalomtól és egymástól. A világ városaihoz szóló üzenetünk az, hogy egy másik város közeleg, az új Jeruzsálem, a biztonság és remény városa, melynek közepén Isten a menedék."

Igehirdetésében utalt a Prófétaság Lelke írásaira, melyekben Isten a városok lakosaiért végzendő munkára szólítja fel népét. Majd ő maga is, az egyház vezetése nevében egy felhívást intézett minden egyháztaghoz, hogy mindenki vegyen részt, minden lehetséges módon ebben az átfogó evangelizációs munkában, és ne hátráljunk meg, mint ahogyan azt Jónás tette Ninive esetében.

A világ városainak lakosaiért végzendő evangelizációk sorát New Yorkban fogják elindítani, 2013-ban.

Az egyház eddig világszerte arról volt ismert, hogy új területeken, falvakban, szigeteken kezdte a munkát. Most a régi elkötelezettséget újra meg kell találni. Feladatunk, hogy megtaláljuk az utat a magyar nagyvárosokban élő emberekhez, hogy Jézus Krisztussal nekik is esélyük legyen találkozni. Meg kell találni a legmegfelelőbb módszereket, amellyel egyáltalán meg tudjuk szólítani őket.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mostantól csak a nagyvárosokban kell végeznünk az evangelizálás szolgálatát. Továbbra is elkötelezettséggel kell fordulnunk a kisvárosok, falvak lakossága felé, a gyermekek, fiatalok, elesettek, problémákkal küszködők felé is.

Érdekesség:  1909-ben  Washingtonban volt a Generál Konferencia ülése, a felállított sátor éppen azon a földdarabon állt, ahol most a Transzeurópai uniók elnökeit elszállásoló szálloda áll, pár száz méterre a Generál Konferencia jelenlegi világközpontjától. Azon az ülésen E. G. White kifejezte elkötelezettségét, hogy a nagyvárosokban induljon el a munka, a hármas angyali üzenetet hirdetni kell az ott élő embereknek is.

 

Ócsai Tamás, KiVi/Mark A. Kellner, Adventist Review/ANN World News Bulletin

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista