2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megújulás és imalánc Pesterzsébeten
Megújulás és imalánc Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
 

2012. január 7-én Ősz-Farkas Ernő, a DET elnöke volt a vendégünk. A „Tíz nap a felházban" című imaalkalom negyedik napja volt ez a szombat. Van akadálya a Szentlélek kitöltetésének? - szoktuk kérdezni, holott, ha figyelmesen elolvassuk a megfelelő bibliai beszámolókat, rájöhetünk, hogy nem jó a kérdésünk. Isten kitöltötte az Ő Szentlelkét az apostolokra, és sehol nem találunk arra feljegyzést, hogy visszavonta volna. A Szentlélek tehát jelen van, de nem tud teljes erővel működni, miután nem engedjük. Apró, kis problémákkal vagyunk elfoglalva, szívünk távol van attól, hogy átengedjük Istennek. Amikor a tanítványokra kitöltetett a Szentlélek nem az egymás közötti versengéssel, nézeteltérésekkel voltak elfoglalva, hanem: „...egy szívvel-lélekkel foglalatosak valának az imádkozásban és a könyörgésben..." (ApCsel 1:14).

Elrendeztek minden nézeteltérést, problémát, ami az egymás közötti kapcsolatot megrontotta. Ez még Lukács feljegyzéséből is bizonyítható, aki evangéliumában és itt az Apostolok cselekedetei fejezetében más-más sorrendben sorolja fel az apostolok neveit, bizonyítva ezzel azt, hogy az egymás közötti feszültségek eltűntek.

Gyülekezetünk tagjai hét közben az imalánc keretében vagy egyénenként imádkoztak, most szombaton pedig élve a közös ima lehetőségével, fél 12-től 12-ig együttes szívvel imádkoztunk. Az istentisztelet után Ősz-Farkas Ernő testvér fórum keretében válaszolt kérdéseinkre. Ezek az egyházügyi törvénnyel kapcsolatos helyzettel, valamint egyéb, az egyházat és a gyülekezeteket érintő kérdésekkel és feladatokkal kapcsolatban hangzottak el.

Áldásos napunk volt. Éreztük a közös ima és a közös gondolkodás, közös feladatok formáló és lendületet adó erejét, melyre az előttünk álló feladataink elvégzéséhez nagy szükségünk lesz.

 

K. I.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista