2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Isten népének egysége – megújult reménység Magyarországon
Isten népének egysége – megújult reménység Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
 

Emlékeztető a megbeszélésről

A mai napon a KERAK, a Magyar Unió és a Transzeurópai Divízió képviselői találkoztunk. A megbeszélés szívélyes, lelki, baráti légkörben zajlott, közös imával, Isten Igéjét olvasva és arról beszélgetve, hogyan tölthetnénk be Isten akaratát a legjobb módon Magyarországon. Találkozónk egy teljes napon át tartott, komoly, őszinte és gyümölcsöző párbeszéd jellemezte, amely növelte az egymás iránti kölcsönös tiszteletet és megértést. A megbeszélés során a következő témákat érintettük:

1)    A Magyar Unió és a Transzeurópai Divízió képviselői a KERAK küldöttsége részéről az egység iránt őszinte elkötelezettséget tapasztaltak.

2)    Szeretnénk folytatni a nyílt párbeszédet, mivel azt tapasztaltuk, hogy ez közelebb visz bennünket egymáshoz, és segít abban, hogy pozitív hozzáállással közelítsünk az egységhez.

3)    Beszélgettünk a KERAK háromlépéses rendezési javaslatáról, valamint a Magyar Unió és a Transzeurópai Divízió arra adott válaszáról. Egyetértettünk abban, hogy a megoldáskeresés során a Generál Konferencia Működési Szabályzatát (Working Policy) követjük.

4)    Megerősödtünk abban a véleményünkben, hogy folyamatos párbeszédünk célja, egy a Biblia elvein alapuló szervezeti egység.

5)    Következő találkozónkig az iratok és történelmi dokumentumok megvizsgálása alapján megbizonyosodunk arról, hogy az egyház kifejezte-e bocsánatkérését azok irányában, akiket jogtalanul fosztottak meg tagságuktól az 1970-es években.

6)    Elismerjük annak szükségességét, hogy az egység felé vezető további párbeszéd során kölcsönös nyitottsággal osszuk meg egymással vélt vagy valós aggodalmainkat.

 

Pécel, 2012. augusztus, 29.

Cserbik János, Ócsai Tamás, Bertil Wiklander



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista