2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Közérdekű unióbizottsági határozatok
Közérdekű unióbizottsági határozatok PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

Interjú Ömböli Krisztián, újonnan 
kinevezett ifjúsági osztálytitkárral

kozerdeku_ub_hatarozatok_-_osztalytitkari_szemelyi_valtozasok_mini_interju_-_omboli_krisztian- Hogyan fogadtad a kinevezésedet?
- Amióta valamilyen módon a gyülekezetben szolgálok, a fiatalokkal való munkát mindig is a legfontosabbnak és a legélvezetesebbnek tartottam. Később sokáig együtt dolgoztam Kalocsai Tamással, így volt lehetőségem jobban belelátni az ifjúsági munkába, ezért a kinevezésem mindamellett, hogy hatalmas megtiszteltetés, egy álmom megvalósulása: tenni valamit a barátaimért, az országban élő fiatalokért.

- Milyennek látod a fiatalok jelenlegi helyzetét az egyházban?
- Bár nem mondhatom, hogy egyszerű a feladat, amit magamra vállaltam, mégis „könnyű dolgom van", mivel az elődeim nagyszerűen lefektették az alapokat: sok jó program vált mára már megszokottá, nagy hangsúlyt helyezve a fiatalok lelki életére és közösségi kapcsolataira, ezt a törődést pedig a fiatalok is érzik. És ami a legjobb, hogy mi fiatalok sokszínűek vagyunk! Ha ezt a gyönyörű sokszínűséget lehetőségként, nem pedig problémaként kezeljük, akkor az Adventista Egyház fiataljai valami hatalmasat tudnak véghezvinni: meg tudják szólítani az utca emberét a maga ezerszínűségében. Már csak teret kell adni nekik, és elfogadni, hogy bizony Isten palettáján sokkal több a szín, mint az első ránézésre tűnhet.

- Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Hogyan szeretnéd őket még jobban bevonni a gyülekezeti életbe és a misszióba?
- Tervből rengeteg sok van. Szeretném, ha elérnénk azt, hogy a fiatalok országszerte ugyanazt a tanulmányt tanulják szombatonként; ha a fiatal felnőtt korosztály ugyanúgy részt venne, részt vehetne az ifjúság vérkörforgásában; ha az információáramlás javulna az ifjúságvezetők közt, és még sok hasonló technikai dolog. Ehhez viszont én egyedül kevés vagyok. Szükségem van - Isten támogatásán kívül - az ifjúság segítségére is, minden egyes fiatalra, mert ezt a nagy feladatot csak együtt, közösen, egymásért tudjuk elvégezni.

A tervek másik fele sem sokkal egyszerűbb: középpontba helyezni Jézus Krisztust. Ha Ő a helyén van - minden fiatal életének központjában -, a gyülekezeti munka és a misszió is értelmet nyer, amiben a fiatalok döntő szerepet kapnak.

 

KiVi

 

Névjegy  -  Ömböli Krisztián

Születési hely, dátum: Pécs, 1989. július 14.

Iskolák:

  • Kodály Zoltán Gimnázium és 
Szakközépiskola, Pécs (2008);
  • Pécsi Tudományegyetem BTK 
Anglisztika (2011, BA - Alkalmazott nyelvészet és szakfordítás);
  • jelenleg: ATF

Családi állapot:

  • nőtlen


 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista