2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A nyíregyházi Bibliai Szabadegyetem dalos túrája a Zemplénben
A nyíregyházi Bibliai Szabadegyetem dalos túrája a Zemplénben PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

a_nyhazi_bsz_dalos_turaja_a_zemplenben_dsc_0152 Június 2-án reggel két busz indult neki a napnak, tele 105 lelkes utazóval, azzal a céllal, hogy meglátogassanak 4 zempléni kis községet.

A nyíregyháziak szervezésében a Bibliai Szabadegyetemen részt vett vendégek többsége és a környéken élő gyülekezeti tagok, köztük a Szabolcsi Adventista Vegyes Kar egy kirándulás keretében 4 helyszínt és 4 különböző templomot látogatott végig.

Az első állomás Abaújkéren volt, ahol a helyi református templomban zsúfolásig megteltek az ülőhelyek. A református papnő szolgálata mellett a vegyes kar énekeit és verseit hallgathatták a helyiek és a vendégek egyaránt. A templom melletti füves területen, szabadban készült az ebéd, amit Gombár Ferenc és felesége, Marika készített.

Isten jóságát és áldását egész nap érezhettük a túra folyamán, még az időjárásban is. Egyszer esett az eső, máskor kisütött a nap, de ez a kettő úgy váltotta egymást, hogy az jó volt a száraz földeknek, de nem áztatta el a kiránduló csapatot.

a_nyhazi_bsz_dalos_turaja_a_zemplenben_dsc_0054A második helyszínhez utazva, ami Arkára vezetett, óriási felhőszakadás ért el bennünket. Mindenki azért imádkozott, hogy csak addig álljon el, míg leszállunk a buszról, és bemegyünk a templomba. Mikor megérkeztünk, minden úgy történt, ahogy a legjobb volt. Elállt az eső, kisütött a nap. A kórus változatos énekeit és Czinkota András lelki gondolatait hallhattuk.

Az ebéd csodálatos napsütésben telt. Aki eddig fázott, az most felmelegedhetett, de nem csak a nap melege miatt, hanem a finom, forró babgulyástól is.

Ezt követően még két falusi templom várta az utazókat. A harmadik megálló Boldogkőújfalu volt. Itt is az énekkar szolgálatait és Pócsi László lelkipásztor szavait hallgathatták a résztvevők.

a_nyhazi_bsz_dalos_turaja_a_zemplenben__dsc_0057Az utolsó állomáshoz érkezve a fáradtság érezhető volt a csapaton. Egy parányi kis településen, Abaújalpáron, már nagyon vártak bennünket a helyiek. A vegyes kar mellett énekelt még a férfikar és Butyka Ferenc is. A lelki gondolatokat Pócsiné Irénke biztosította. Mind a négy helyszínen a Zsoltárok könyvéből hirdették az Igét a lelkészek.

A hazafelé vezető úton Tokajban egy közös fagyizással zártuk a napot.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy végig elkísért bennünket, és reméljük, szolgálatainkkal, jó kedvünkkel be tudtuk mutatni, hogy mennyire nagyszerű az Ő nyájába tartozni.

 

Dr.

 



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista