2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA hírlevél – március
ADRA hírlevél – március PDF Nyomtatás E-mail

Önkéntes találkozó

 

Önkéntes találkozóAz ADRA Alapítvány kuratóriuma 2008. február 24-én önkéntes találkozót szervezett Budapesten. Az értekezleten 38 fő vett részt: ADRA helyi képviselők és önkéntesek. Beszámolót hallgattunk meg az ADRA 2007-es évi munkájáról. Testvéreink kezébe tudtunk adni egy részletes, az egész évre vonatkozó szakmai beszámolót. Ezután került sor a képviseletek átalakításáról szóló tájékoztatóra, amelyben vázoltuk a jövőbeni önkéntes munka alapelveit.

Pócsi Lászlóné, a Női Szolgálatok Munkacsoportjának vezetője és munkatársai tájékoztatót tartottak munkájukról és terveikről. Szóba került az együttműködés lehetősége az ADRA-val.

A találkozó fő témái az önkéntes munka rendszere, a munkatársak megbízása, szerződéskötés, az önkéntesek jogai és kötelezettségei voltak.

Fontos felhívásként hangzott el, a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXVIII törvény alapján, hogy az önkéntesek nagyon szigorú előírások betartásával működhetnek a jövőben.

Az aktuális kérdésekről fórumszerű megbeszélést tartottunk.

Az értekezlet előremutató volt, és megalapozta a jövőbeni közös munkát.

 

Az ADRA 7. régió megszűntetése

 

A kuratórium vezetősége tájékoztatja a testvéreket, hogy Nyírmeggyesen az ADRA 7. régió a kuratórium XIV/2007.05.02 sz. határozatával megszűnt. A körzet pecsétjei érvénytelenek, és azok beszolgáltatásra kerültek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ADRA feladatokat a nyíregyházi képviseletünk látja el. A Nyíregyházi Gyülekezet bizottsága által ajánlott Bozzay Tamás testvér végzi az ADRA képviseletvezetői feladatokat.

 

Jótékonysági vásár ADRA jótékonysági vásár

 

A Budapest XVIII. kerületi Önkormányzattal történt megbeszélésünk alapján jótékonysági vásárt tartottunk a Kondor Béla Közösségi Házban. A rendezvényünket látogatásával megtisztelte Szaniszló Sándor alpolgármester úr és dr. Bucsi Anikó jogi referens, akinek az igazgatása kiterjed a kerületi szociális tevékenységek felügyeletére is.

A jótékonysági vásáron ruhafélékkel, írószerekkel tudtunk segítségül lenni a rászorulóknak.

A kerület vezetése továbbra is bátorított bennünket hasonló rendezvények megtartására.

 

ADRA Iroda
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista