2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Józsefvárosi Gyülekezet jótékonysági hangversenye
A Józsefvárosi Gyülekezet jótékonysági hangversenye PDF Nyomtatás E-mail

Március 1-jén szombaton délutánra hirdettük meg a hangversenyt, aminek bevételét a Wesley János Óvoda javára ajánlottuk fel. Ebbe az intézménybe, mely a VIII. kerületben található, hátrányos helyzetű gyermekek járnak, zömmel hajléktalan szülők gyermekei.

Ezen a napon, sőt az előtte lévő napokon egyre szaporodtak a nehézségeink. Nem csak az ADRA vezetője, de az óvoda vezetője is megbetegedett, így nem lehettek jelen, bármennyire is szerették volna. A hangverseny délutánján hatalmas szélvihar érte el az országot, aminek következtében a gyülekezet házának, ahová a hangversenyt hirdettük, a teteje erősen megrongálódott, cserepekkel és téglákkal borítva a parkoló autókat, a járdát és az úttestet. Senki sem sérült meg, de az anyagi kár jelentős volt. Ezek után izgalommal vártuk, hogy vajon hányan érkeznek ebben a rettenetes időben.

A zenészek mind megérkeztek hiánytalanul, és kb. 50 fő hallgatóság. Az óvoda rövid bemutatása után, először a fiatal zenészek: Tóka Ágoston (orgona), Báthori András (hegedű), Csercsa Anita (fuvola), Csercsa Henrietta (zongora), Fehér Károly (zongora), Fehér Norbert (zongora), valamint a Józsefvárosi Adventista Gyülekezet Ifjúsági Kórusa szolgált, majd összegyűjtöttük az adományt. A hangverseny második részében Tóka Szabolcs orgonaművész játékában gyönyörködhettünk.

A legnagyobb meglepetés ezután érte az egybegyűlteket. Az ADRA képviselőjének, Szigeti Lászlónak átadtuk az összegyűlt adományt, amely rekord összeg, 150 ezer forint lett! Senki sem számított rá, hogy ilyen szép összeggel sikerül megörvendeztetnünk az óvodát.

A hangverseny az Ifjúsági Kórus áldáskérő énekével ért véget. Sokat köszönhetünk Pappné Kocsis Teréznek, aki a zenészek egybegyűjtésében, a műsor megszervezésében segített, Papp Zsoltnak, aki a konferálást vállalta, Viktor Zsuzsának, aki Báthori Andrást kísérte zongorán, és természetesen minden zenésznek és mindazoknak, akik kisebb, nagyobb adományaikkal támogatták az óvodát.

 

Pappné Szigeti Gyopár
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista