2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ismét összejöttünk Kecskeméten
Ismét összejöttünk Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

Köszönöm!

 

Résztvevő fiatalok Először is szeretnék egy óriási és gigantikus "KÖSZÖNÖM!"-öt mondani. Köszönöm, köszönöm, köszönöm...! - és itt most lehetne egy végtelenítő jel.

Vasárnap este, lefekvés előtti imámban csak csupa köszönöm hangzott el. Ilyen még nem volt velem, hogy egy ima csak arról szóljon: Köszönöm! Máskor mindig csak „sírok" Atyánknak, vagy jobb esetben gyorsan megköszönök valamit, és aztán megint csak kérek. Ez most végre nem így volt. Ezért is egy „Köszönöm!"

Mikor Juantól elbúcsúztam, igyekeztem neki is egy: „Thank you!"-t mondani. De ő megelőzött engem ebben, rengetegszer hangzott el, és igazán szívből jött!

Szóval kevés az a kifejezés, hogy „megérte eljönni".

Hála az Úrnak már péntek este odaértem. Eredetileg úgy volt, hogy csak szombaton megyek, autóval. De végül is nem bírtam ki. Lementem vonattal. Az első 15 percben rájöttem, jól tettem, hogy nem vártam másnapig. Azt az előadást ki nem hagytam volna. Olyan volt, mint amit már régen hallottam. Azt éreztem, hogy ez a srác nekem szól, személyesen hozzám beszél. Ezzel mindannyian így voltunk. Csodálatos, hogy jó Atyánk mennyire tudja, mire van nekünk itt, ma, 2008-ban, hívő, adventista vagy barátkozó fiatalként szükségünk. Mindezt egy nem akármilyen előadásban üzeni meg számunkra.

A péntek esti előadás után olyan volt, mintha egy rozsdás szöget húztak volna ki az elmémből, amit még Sátán vert bele, hogy a szerkezet befeszüljön, és ne menjen tovább. Jézus ezt rögtön kilazította és kihúzta.

Horváth Peti tolmácsmunkájáért még egy köszönet. Ezzel tovább színesítette az egészet.

ÉKG jótékonysági koncert Köszönöm az ÉKG összes tagjának, hogy „lírai" módon ők is közvetítették Atyánk üzenetét.

Köszönöm a szolgálatokat az előadóknak, köszönöm Hoffer Zolinak és minden szervezőnek a sok munkát. Köszönöm Juan Carlos Patricknak, hogy leírta nekünk Jézus és az Atya szeretetét.

Köszönöm mindenkinek, aki eljött, és megismerhettem, vagy ápolhattuk kapcsolatunkat, és persze köszönöm Atyánknak, aki lehetővé tette mindezt, és jelenlétével emelte az egész rendezvény hangulatát.

Aki eljött, mindenki boldogan, vidáman és feltöltődve tért haza, aki nem jött el se búsuljon, mert egyrészt jön még Juan is Magyarországra, másrészt tele van a nyár újabb ifjúsági programokkal, ahol együtt lehetünk, és ott lesz Jézus is. Szóval már most el kell kezdjem rakosgatni, hogy mikor hova megyek.

Tehát összefoglalva, ez egy igazi, „modern", „mindenféle" fiatalnak szóló esemény volt, ahol valóban átjárt bennünket a közösségi élmény.

Én ugyan mint nemrég keresztelt voltam ott, de azt gondolom, ha először jöttem volna ilyen helyre úgy, mint akit eddig nem foglalkoztatott ez a dolog - mert a Bibliából csak annyit látott, hogy egy fekete könyv tele apró betűkkel, érthetetlenül fogalmazott mesékkel -, akkor is megérintett volna személyesen. Felfedeztem volna így is magamat ebben, látnám, hogy ez mégsem elavult dolog, hanem épp a leginkább aktuális, és most elgondolkoznék az eddigi és a további életemen.

 

Egyed Zoli
 
További képek, és videó: adventista.hu/szolnok  illetve az ifiinfo.hu


 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista