2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 60 éves fennállását ünnepelte a Budapest Pestszentlőrinci Gyülekezet
60 éves fennállását ünnepelte a Budapest Pestszentlőrinci Gyülekezet PDF Nyomtatás E-mail

Erdélyi László, Dr. Szigeti Jenő és Bodnár János2008. március 15-én, szombaton ünnepélyes keretek között emlékezett vissza a Budapest Pestszentlőrinci Gyülekezet a megalakulására és az elmúlt évtizedekre.

„E közösséget Isten hozta létre, ezért létezik még ma is" - hangsúlyozta Jávor István ny. lelkész. A gyülekezet krónikáját prof. dr. Szigeti Jenő ismertette: „1917/18-as évek táján Kispesten Kurczbacher Károly és neje lakásán indult el a bibliatanulmányozó kis csoport. Huenergardt J. F. 1938. szeptember 13-i levelében ígéretes kezdetnek tartotta e közösséget, melyet a Közép-magyar Egyházterület 1932. március 24-27-i konferenciáján vett fel a hivatalosan megszervezett gyülekezetek sorába".

Az ünneplő gyülekezet Dr. Tokics Imre egyházterületi elnök - betegsége miatt levélben - köszöntötte az ünneplő közösséget, Jeremiás 31:33 verseivel: „...Istenökké leszek, ők pedig népemmé lesznek".

Farkas Dániel ny. lelkész a 48. zsoltár verseivel szólt a jelenlevőkhöz: „Mily szerelmetesek a te hajlékaid, óh Uram!"

Bodnár János, a gyülekezet lelkésze 1Sám 7:10-17 versei alapján nyitotta meg Isten Igéjét, és szólt az egybegyűltekhez: „Mindeddig megsegített bennünket az Úr! A hálaadás mindig fontos az ember életében. Ha visszatekintünk az elmúlt évtizedekre, elmondhatjuk az Ige alapján: »megalázkodik bennünk a mi lelkünk«. Miként korábban Izrael népének életében, úgy ma, nekünk is újra segítségül kell hívni az Urat, mert Isten segíti győzelemre az Ő népét. Teljes szívvel neki kell szolgálnunk!"

Erdélyi László ny. lelkész kifejtette: „Egy gyülekezet annyira gazdag, amennyire őrzi a múlt értékeit. Ma is úgy hiszem, mint 60 évvel ezelőtt, hogy Jézus eljövetele közel van. Át kell gondolnunk a múltat! Józsué 24:1. verse alapján ma odaállunk az Úr elé, mert hisszük, hogy Ő mondani akar valamit számunkra. Az a nép vagy ember, aki elfeledkezik a múltjáról, annak nincs jövője. Hiszen egy gyülekezet annyira gazdag, amennyire őrzi a múlt értékeit."

Szigeti László - aki a program egyik főszervezője volt - 46 éve tagja a gyülekezetnek, amelyből hűséges presbiterként közel 40 éve szolgál.

A Budapest-Terézvárosi Gyülekezet kiskórusa A megújult gyülekezeti terem zsúfolásig megtelt. A visszaemlékezést az Istent dicsőítő szolgálatok tették emlékezetessé úgy a helyi gyülekezet, mint a  részéről. A gyülekezetben eddig 16 lelkész és 7 bibliamunkás szolgált. Jelenlegi lelkipásztorok: Bodnár János és Farkas Attila testvérek.

 

(Szigeti László - SM)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista