2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Húsvéti rajzpályázat
Húsvéti rajzpályázat PDF Nyomtatás E-mail

husveti_rajzp_-_2008_003Gyülekezetünk az elmúlt év decemberében szép eredménnyel záruló gyermek művészeti és irodalmi pályázat sikerén felbuzdulva húsvét alkalmából újabb pályázatot hirdetett, melynek két témája volt: az utolsó vacsora, valamint a feltámadás. Ez alkalommal kevesebb mű érkezett, mint karácsonykor, de a képek hasonlóan magas színvonalúak voltak, tartalmilag, formailag, színgazdagságban egyaránt. A díjazott gyermekek között kiosztottunk 15 db könyvet, 3 CD-t, ezenkívül minden gyerek kapott igés könyvjelzőket, képeslapokat, matricákat, Mosoly újságot. A fődíjak és a közönségdíj ez alkalommal is 3 fő részére részvétel a Szünidei Biblia Táboron.

A felkészítő tanárok részére egy-egy Bibliát és egy-egy CD-t adtunk a 2007. évi húsvéti ünnepség műsorával (János passió). Gyermek és felnőtt egyaránt nagyon örült az ajándéknak.   A Pedagógiai Intézet munkatársa egy e-mailt küldött a következő szöveggel: „...Nagyon  szépen köszönöm a kedves ajándékot. Nekem még soha sem volt saját Bibliám, és nagyon örültem neki."

A két pályázat eredményeként összesen hét gyermek megy Szünidei Biblia Táborba: hatan a díjazottak, egy főt pedig a szülők fizettek be, mert egy kislány a testvérével együtt szeretett volna lenni. Ez egy négygyermekes család, és az anyuka azt mondta, hogy nagyon tetszik a hely (az egyházismertető füzetből tájékozódott), és a család egy másik alkalommal együtt is szeretne elmenni Balatonlellére.

husveti_rajzp_-_2008_007 A pályaművekből készült kiállítást dr. Szigeti Jenő nyitotta meg, aki közvetlen stílusával emberközelbe hozta a Biblia üzenetét a jelenlévők számára. Nagy Zsolt harsona szólója emelte az ünnepség hangulatát.  

Az ünnepségen minden résztvevőnek adtunk az egyházat ismertető füzetből, a központi, ill. a saját evangelizációnk meghívójából.

A kialakult kapcsolatok ápolására májusban anyák napi, júniusban pedig gyermeknapi ünnepségre hívjuk a megismert gyermekeket, szülőket, pedagógusokat.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista