2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lelkész-szentelés a Tiszavidéken
Lelkész-szentelés a Tiszavidéken PDF Nyomtatás E-mail

lelkesz-szenteles_a_tiszavidekenMinden lelkész életében mérföldkőnek számít, amikor a gyakornoki, majd a segédlelkészi időszak után felszentelésre kerül. A lelkésszé szentelés során a lelkészi szolgálat minden területére meghatalmazást kapnak az egyháztól a lelkészek, mely meghatalmazás az egész világon mindenhol érvényes.

Ez az alkalom jött el Kis István életében, akit 2008. április 19-én szenteltek fel Debrecenben. Az igehirdetés szolgálatát dr. Szilvási András unióelnök végezte, a fogadalomtételt Tóth Sándor, a Tiszavidéki Egyházterület elnöke vezette, felszentelő imát Mayor Zoltán (Kis István apósa) mondott. Kis István feleségét, Mayor Mártát, Tóthné Tőke Ibolya köszöntötte a lelkészfeleségek nevében.

Kis István 1977-ben születt Nyíregyházán. Az ATF elvégzése után úttörő-misszionáriusként Jászberényben végzett gyülekezetalapító tevékenységet, majd az ózdi, gyöngyösi, egri gyülekezetekben kezdte el lelkészi szolgálatát. 2005 óta az orosházi körzet három gyülekezetében dolgozik (Orosháza, Nagyszénás, Medgyesegyháza), illetve gyülekezetalapító munkát végez Szarvason.

 

T. S.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista