2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A nemzetközi ADRA válasza a mianmari Nargis ciklonra
A nemzetközi ADRA válasza a mianmari Nargis ciklonra PDF Nyomtatás E-mail

adra_ciklonA Nargis ciklon péntek este [május 2-án] csapott le Mianmar délnyugati partvidékére óránként 190-240 kilométer közötti sebességgel örvénylő széllel, és szombaton is folytatta a pusztítást, melynek nyomán több mint 22 ezer ember életét vesztette, 41 ezer eltűnt, és egymillióan váltak földönfutóvá. A szélvihar okozta károk felbecsülése még mindig nem fejeződött be, de az idősebb generációhoz tartozó túlélők emlékezete szerint ez a legsúlyosabb vihar, ami valaha is pusztított Mianmarban. Elmondásuk szerint soha nem láttak ekkora kárt és veszteséget.

A mianmari ADRA igazgató, Marcel Wagner beszámolója szerint egyetlen faluban a 4000 lakosból 400 életét vesztette. A lakosság tíz százaléka odaveszett egy nap alatt.

Az ADRA a helyszínen van. A károk és a szükségletek felmérését végezve azonnali segítséget nyújt. Elkötelezett a túlélők sürgősségi ellátásában, ugyanakkor élelemmel, ivóvízzel, orvosi eszközökkel, menedékkel és ruhaneművel igyekszik enyhíteni a helyzeten.

A mianmariak kétségbeesetten, nagy szükségletek közepette gyászolnak. Az ADRA elkötelezte magát, hogy a segélyezési és az újjáépítési fáradozásokban támogatást nyújt.

 

Forrás: www.adra.org

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista