2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Börtönmissziós lelkészek konferenciája
Börtönmissziós lelkészek konferenciája PDF Nyomtatás E-mail

bortonlelkesz_konferencia_-_kokenyesi_a_es_farkas_dA Magyar Evangéliumi Börtönmisszió (MEB), a Magyar Testvéri Börtöntársaság (MTB) és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete április 23-25. között Piliscsabán rendezte meg konferenciáját. A szerdai évi rendes közgyűlést a csütörtöki ünnepi megemlékezés követte - tizenöt éves a MTB -, melyen több hazai és külföldi magas rangú vendég vett részt.

Roszik Gábor elnök meghívta az igazolvánnyal rendelkező tagokat három napra Piliscsabára, az Evangélikus Egyház Béthel Misszió Otthonába. A közgyűlés szervezeti kérdésekkel és a bűnmegelőzés témájával foglalkozott.

A 24-i program megemlékezéssel kezdődött a 15 éves börtönszolgálatról. Ronald W. Nikkel, a Nemzetközi Testvéri Börtöntársaság képviselője méltatta a megtett utat.

Kökényesi Antal, a Büntetés-végrehajtási Intézet országos parancsnoka méltatta, és hasznosnak minősítette a missziósok börtönbeli tevékenységét. A jelenlévő adventista misssziómunkások számára lehetőség nyílt egy néhány perces személyes beszélgetésre is az országos parancsnokkal, akinek az Adventista Egyház életét bemutató kis füzetet adtunk ajándékba.

Roszik Gábor ismertette a 15 éves Magyar Testvéri Börtöntársaság szolgálatát.

A resztoratív igazságszolgáltatást ismerette dr. Hatvani Erzsébet főigazgató és Koncz Ilona pszichológus, elnökségi tag.

Szabó József tájékoztatást tartott a Magyar Evangéliumi Börtönmisszió tevékenységéről.

Péntek délelőtt „A fogvatartott és a család - komplex családgondozási modell" témában tartottak ismertetést Roszik Gábor és Kardlecsig Zoltán.

A záró megbeszélés témája a börtönlelkészek és missziós szervezetek kapcsolatának kérdésével foglalkozott.

A tanácskozáson az adventista missziócsoport huszonnégy fős létszámából nyolcan vettünk részt.

 

 

Farkas Dániel
Börtönmissziós koordinátor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista