2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventistákat fogadott az iraki elnök rezidenciáján
Adventistákat fogadott az iraki elnök rezidenciáján PDF Nyomtatás E-mail

Jalal Talabani iraki elnök hivatalos vacsorán látta vendégül az adventistákat és más keresztény egyházak képviselőit saját rezidenciáján április 26-án, hogy elismerje és megerősítse Irak történelmi és kulturális örökségében betöltött egyedülálló szerepüket.

Az iraki adventistákat a Bagdadi Gyülekezet lelkipásztora, Fawzi Benjamin képviselte, akit az elnök személyesen is üdvözölt.

A vacsorát követően, az összegyűlt egyházi tisztségviselőkhöz intézett beszédében Talabani elnök elismerte, hogy a keresztények szintén hozzájárultak Irak megalapításához. Arra kérte őket, hogy szeressék országukat és történelmüket. Bátorította őket, hogy a nehéz körülmények ellenére, amelyen az ország jelenleg keresztülmegy, ne hagyják el Irakot.

Az elnök a következő kijelentéssel zárta beszédét: „Irak egy hatalmas kert, és ennek a kertnek a keresztények a virágai. Ha elveszítjük őket, akkor gyönyörű színpompáját és édes illatát veszítjük el."

A keresztény vezetők feltárták szükségleteiket és kihívásaikat az iraki elnök előtt, aki megígérte, hogy megvizsgálja és személyesen nyomon követi azokat.

 

Basim Fargo/MEU News

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista