2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 2008 a Biblia Éve – avagy a csodák csodája Földeákon
2008 a Biblia Éve – avagy a csodák csodája Földeákon PDF Nyomtatás E-mail

indexMentálhigiénés egyesület régóta működik a községben. Általában havi rendszerességgel programokat szerveznek, melyek a testi-lelki egészség bemutatását szolgálják. Így történt ez az elmúlt időszakban is. Januárban meghirdettek egy olvasói estet a művelődési ház kistermében, amelyen Katona Pál esperes, római katolikus lelkész beszélt a Bibliáról, a Biblia évéről.

A következő alkalom február 11-én volt, melynek megtartására Kotormán István református tiszteletest kérték fel, aki azonban iskolaigazgatói teendői miatt nem ért rá, így a harmadik alkalomra felkért Hetednapi Adventista Egyház Földeáki Gyülekezetének képviseletében Kovácsné Bokor Sarolta lelkész és Koncz Imre gyülekezeti tag tartott előadást a Bibliáról.

A köszöntő után Kecskeméti Tamásné pedagógus Gárdonyi Géza Vérbizonyság c. novellájának részletét olvasta fel. Ezt követően Koncz Imre (teológus) „2008 a Biblia éve - Boldog aki olvassa" címmel Power Point alapú kivetített előadása következett a Biblia történetéről, történelméről és tartalmáról. Majd ismét novella: Gárdonyi Géza Isten remeke c. műve Tatárné B.Szűcs Etelka tanítónő tolmácsolásában. A második részt Kovácsné Bokor Sarolta (lelkész) tartotta a Biblia erejéről, a Bounty-n lezajlott lázadás történetével alátámasztva mondanivalóját. Végezetül kötetlen beszélgetéssel fejeződött be ez az este.

Mindezek után következett csak az igazi nagy CSODA. Katona Pál felállt és kifejezésre juttatta, szeretné, ha lenne még egy alkalom, amikor is meghallgatnánk, hogyan beszélünk Jézus második eljöveteléről, „mert azt az Adventisták jól értik".

Március elején az elcserélt református előadás folytatta az olvasói est sorozatot. Húsvét után egy héttel pedig a „CSODA" következett. Kovácsné Bokor Sarolta beszélt Jézus második eljövetelének reménységéről. A Szentlélek betöltötte a termet. Sokan voltak olyanok, akik még nem jöttek el az adventisták által szervezett rendezvényekre. Az alkalmat ének, vers és zenei szolgálatok tették színessé. Szintén volt novella részlet Tolsztoj Panov apójából, a fent említett tanítónők előadásában.

Vannak kapuk, amelyeken kopogtatunk, és azokon talán erővel benyitunk; de vannak kapuk amelyet a Szentlélek nyit ki, és csak be kell sétálni rajta. Úgy hisszük, ez a lehetőség is ilyen kapu volt.

 

Koncz Imre

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista