2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kincsek napja Győrött, avagy a gyermek érték!
Kincsek napja Győrött, avagy a gyermek érték! PDF Nyomtatás E-mail

adra_hirl_jun_-_2008_0531adraprogramgyor03562008. május 31-én került megrendezésre Győr városának és az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítványnak közös rendezvénye a hátrányos helyzetű gyermekekért és a nehéz sorsú családokért. Az ADRA ajándékokkal, írószerekkel, édességekkel, és az osztrák ADRA által felajánlott plüss állatokkal, társasjátékokkal, mesekönyvekkel támogatta a rendezvényt, amelyen több mint 200 gyerek vett részt. A győri gyülekezet nagy lelkesedéssel készült Andresin Károlyné vezetésével.

A gyerekek a győri Gyermekvédelmi Intézetből, valamint a Família Nagycsaládosok Egyesületén és a helyi Családgondozó Szolgálaton keresztül érkeztek. A nap védnökeként a Győri Gyermekvédelmi Szakreferens Funtek Balázs Úr is tiszteletét tette, aki megnyitó beszédet tartott, hangsúlyozva a gyermekek értékét.

Vidám és tartalmas kikapcsolódásban lehetett részük a gyerekeknek. Dr. Tokics Imre testvér gyerektörténettel kedveskedett nekik. A Palánta bábcsoport a gyermekek nyelvén érthető bábjátékot adott elő, mely végén azok a adra_hirl_jun_-_2008_0531adraprogramgyor0272gyerek, akik figyeltek és helyesen válaszoltak a feltett kérdésekre, könyvjutalomban részesültek. Szinte egyszerre harsogták a gyerekek az aranyszöveget: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít". Az Újszülött Zenei Műhely is jelen volt, akik citerájukat pengetve nem csak a gyereknek, hanem a gyerekekkel együtt énekeltek.

Hálásak vagyunk a szolgálatokért, és köszönjük a közreműködő segítők, helyi rendezők munkáját. Szombat lévén, csodálatos érzés volt szolgálni a nehéz sorsú embereknek, gyerekeknek, árváknak, akik iránt Jézus is mindig irgalmasságot mutatott. Olyan krízishelyzetben élő gyerekek nevethettek vidáman, akik hétköznap sírnak a szüleik után, akik lemondtak róluk (elhagyták, „elveszítették" őket), vagy akik számára kérdőjel, hogy a következő héten esténként hol fognak aludni.

adra_hirl_jun_-_2008_0531adraprogramgyor0337 Minden gyereknek ajándékcsomaggal kedveskedtünk, több kis asztalról válogathattak kedvükre játékot, könyvet. Köszönjük az Úrnak, hogy ott lehettünk, segíthettünk, és szombaton jót cselekedhettünk.

 

ADRA Iroda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista