2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Összefoglalás a Téli Gondoskodás Programról
Összefoglalás a Téli Gondoskodás Programról PDF Nyomtatás E-mail

Eredményesen zárult a 2007. novemberétől 2008. áprilisig tartó Téli Gondoskodás Program. Nagyon hálásak vagyunk, és szeretetteköszönjük az erre a programra beérkezett adományaitokat.

A program idején a következő események történtek:

  • Mindkét egyházterületen két nagyszabású karácsonyi ünnepséget tartottunk. Helyszínek voltak a Práter utcai Gyülekezet illetve a Sátoraljaújhelyi Gyülekezet.
  • A rászorulók támogatására két jótékonysági hangversenyt rendeztünk, bevétele 224 450 Ft volt.
  • Budapesten két alkalommal jótékonysági vásárt rendeztünk. Kiemelkedő esemény volt a Téli Gondoskodás Programon belül a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve a tatabányai program, melynek során 1614 rászoruló, köztük nagyon sok hajléktalan számára osztottunk élelmiszert. A koordinációs költségek 120 000 Ft-ba kerültek. Több ízben támogattuk a Budapesti Szociális Óvodát, ahova olyan gyerekek járnak, akik rendkívül nyomorúságos körülmények között élnek. Részükre élelmet, gyógyszereket, gyümölcsöket, vitaminokat, meleg ruhaneműt, valamint játékokat, tisztálkodó szereket juttattunk 115 000 Ft értékben. Kiemelkedő támogatónk volt a Blythswood Care Segélyszervezet, valamint a norvégiai partnerszervezet, akik segélyszállítmánnyal támogatták a programot.

A Téli Gondoskodás Program megvalósításában együttműködtünk az önkormányzatokkal, valamint a Családsegítő Szolgálatokkal. Mindenért Istent illeti a hála!

Szeretnénk a figyelmet felhívni TÁMOGATÓ PROGRAMJAINKRA. 120 rászoruló gyermek, család szociális üdültetését tervezzük Balatonlellén, valamint a nehéz körülmények között élő adventista testvérek támogatását. Több településen folytatódnak szociális programjaink, melyeket élelmiszerekkel, ruhaneműkkel a központi iroda támogat. Az elkövetkezendő hetekben a norvég testvérektől és a Blythswood Care-től is kap az ADRA szállítmányt, azonban a szervezési kiadásokat a budapesti irodának kell állnia számos esetben, ezért várjuk adományaitokat és várjuk szeretettel a területek részéről is az anyagi támogatást.

 

Szigeti László Attila

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista