2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyermeknap és gyermekbemutató Pesterzsébeten
Gyermeknap és gyermekbemutató Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail

gyermeknap_es_gybemutato_perzsebeten_-_16640035Kedves ünnepség színhelye volt a Pesterzsébeti Gyülekezet 2008. június 7-én. Gyülekezetünkben kevés a gyermekek száma, éppen ezért nagy gondunk van rá, hogy jól érezzék magukat és lelkileg is fejlődjenek, tanuljanak.

Minden évben szervezünk egy kis ünnepséget, amelyen a gyülekezet is újragondolhatja a gyermekek gyülekezeti életét, a gyülekezethez tartozásuk fontosságát. Ez a kis ünnepség egyben egy kis beszámoló is arról, hogy gyermekeink mennyit fejlődtek, tanultak a gyermekiskolában, ami ugyan csak néhány fővel működik, de szabályos tanmenete, tematikája van a gyermekek korához igazítottan.

A gyermekbemutatóra Jakus Nagy Mária hozta el Vilma nevű kisleányát az Úr elé. A gyermekbemutatás szolgálatát Bihari Csaba lelkész végezte. Marcsi és a gyülekezet egyaránt fogadalommal ígérte, hogy 5Móz 11:19-20 szerint jár el: „És tanítsátok meg arra a ti fiaitokat, szólván azokról, amikor házadban ülsz, mikor úton jársz,  mikor fekszel, és mikor felkelsz.  És írd fel azokat a te házadnak ajtófelére és a te kapuidra".

Az édesanya és a gyülekezet mindent megtesz azért, hogy a kicsi Vilma Isten szeretetének ismeretében növekedjen. Bár az édesapa nem tagja közösségünknek, ő is fontosnak tartja a keresztény élet alapelveinek gyakorlását.

A gyülekezet gyermekei a jövő gyülekezetének alapja, ezért nem mindegy, hogyan élik meg a gyülekezetben töltött időt és milyen példát mutatunk nekik a hétköznapokban. 

Az ünnepség végén minden gyermek kapott egy kis ajándékcsomagot, mely Mosoly újságot, játékot, édességet és egy-egy könyvet tartalmazott.  

 

Karancsi Ilona
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista