2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Életképek az alakuló Szeged-2 Gyülekezet munkájából
Életképek az alakuló Szeged-2 Gyülekezet munkájából PDF Nyomtatás E-mail

Immár negyedik éve dolgozunk a Szeged-2 Gyülekezet megalapításán. Szolgálatunk kezdetén számos támadással és meg nem értéssel kellett szembenéznünk, amelyek az elmúlt 1-2 évben csendesedtek, és végre az érdemi munkára is jutott erőnk, figyelmünk.

Így 2008 májusában lezárhattuk az eddigi legnagyobb rendezvénysorozatunkat, a Bibliai Szabadegyetemet. A szervezéshez megnyertük a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékét is, amely jelentős anyagi támogatással járult hozzá a terembérléshez, valamint felvette programunkat a tanrendjébe, amelyre minden szemeszterben 60 hallgatót küldött, akiknek erről kreditet is adott. Az egyetemisták mellett a városi lakosság köréből is rendszeresen részt vett egy 20 és 60 fő között mozgó csoport. Az utolsó előadás végén dr. Hangyás László rektor nekik adott át emléklapokat. A szabadegyetem amellett, hogy rengeteg lelki értékkel gazdagította a résztvevőket, sokat tett azért, hogy a lakosság és az egyetemi körök is megismerjenek bennünket, és pozitívan gondoljanak ránk. Ezt jelzi az is, hogy Mihalec Gábort felkérték, hogy egyetemi óraadóként tanítson valláslélektant szeptembertől bölcsészhallgatók számára.

A szabadegyetem mellett a közösségi élet megszervezése volt a másik nagy feladatunk. Talán az egyik legnagyobb kihívás egy gyülekezetalapító munkában a zökkenőmentes átmenet a „csoport" és a „gyülekezet" között. Még korántsem értünk célt, de egyre több olyan helyzetet tapasztalunk meg, mint amilyet működő, „rendes" gyülekezetekben szoktunk átélni. Áprilisban volt házassági áldáskérésünk, amikor frissen egybekelt barátainkért, Szűcs Ferencért és nejéért, Máriáért imádkoztunk. Júniusban pedig megünnepelhettük első gyermekbemutatónkat, amelynek során Bozó Erika, aki egy kitérő után visszahelyezte az életét Isten kezébe, elhozta kislányát, Anna Dórát, hogy együtt kérjük életére Isten védelmét és vezetését.

Csoportunk minden második szombaton tart istentiszteletet a belvárosban, bérelt helyszínen, valamint minden kedden bibliakörünk van 10-15 résztvevővel.

Köszönjük támogató imáitokat!

 

M.G.
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista