2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Presbiterszentelés a nyugati végeken
Presbiterszentelés a nyugati végeken PDF Nyomtatás E-mail

presbiterszenteles_nagykanizsan_a_szolgalattevokAugusztus 30-a többszörösen emlékezetes marad a Zalai testvérek szívében. Ezen a napon szentelték presbiterré a Zala megyei körzet segédlelkészét, Farkas Attila testvért, valamint a hévízi gyülekezetből Markal Lászlót, a nagykanizsai gyülekezetből Szakácsi Károlyt, a Zalaegerszegi Gyülekezetből Domján Csabát és Molnár Zoltán testvéreket, valamint ezen a napon búcsúztak el a nagykanizsai testvérek Gyürüs István testvértől, aki 1996 óta lelkészként, ill. tanácsadóként dolgozott a zalai körzetben.

A meghitt és bensőséges hangulatú szombaton délelőtt és délután is Ősz-Farkas Ernő testvér hirdette az Igét. A szolgálat fontosságáról, szépségéről és nehézségéről, valamint az azt követő jutalomról szólt a népes hallgatósághoz.

presbiterszenteles_nagykanizsan_a_felszenteles_unnepelyes_pillanataAz ünnepély hangulatát emelte a sok szolgálat, vers, ének- és zeneszámok, és természetesen a bőséges vendéglátás.

Farkas Attila testvért nagyon szerették előző körzetében, hiszen sokan eljöttek Budapestről, hogy tanúi legyenek önálló körzetbe kerülésének, presbiterré szentelésének.

A körzetben nagy feladatokkal kezdheti szolgálatát, hisz Zalaegerszegen Csalami László testvér és Lowell Hargreaves testvér szeptemberben induló nyolchetes evangelizációjának házigazdájaként lehetősége lesz megismerni a „végek" ritmusát, stílusát.

Isten áldását kívánjuk a presbiterek szolgálatára, munkájára - bízva abban, hogy „munkánk nem hiábavaló az Úrban!"

 

Gyürüs Istvánné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista