2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Fontos vagy Istennek!”
„Fontos vagy Istennek!” PDF Nyomtatás E-mail

ADRA tábor Balatonlellén

adra_tabor_-_2008_07230001Talán már kezdünk hozzászokni a gondolathoz, hogy évről évre egyre több tábor van egyházunkban! Ez így van jól, hiszen sokfélék vagyunk, különböző érdeklődési körünk van, és a környezetünkben lévőket is más módokon érhetjük el. Mégis, ez az ADRA tábor különleges volt mindenféle szempontból! Olyan hátrányos helyzetű, állami gondozott gyermekeknek nyújtott felüdülést Balatonlellén, a Konferenciai Központban, amely mindenképpen felemelő volt! 111 fő gyűlt össze 2008. július 21-27-ig, hogy a gyakorlatban is megérezzük, hogy fontosak vagyunk Istennek! A különböző korosztályú hátrányos helyzetű és szociálisan rászoruló gyermekek Győr környékéről, a romániai Zarnestiből és hazánk területéről érkeztek.

A lelkes szervezőcsapat nagy izgalommal volt tele, vajon hogyan sikerül ezeknek az élet által meggyötört, lelkileg sérült gyermekeknek olyan módon bemutatnunk Istent, hogy ez maradandó élményt jelentsen számukra. Valamelyikük mindjárt az első áhítat után kijelentette: „Tivadar bácsi, nekem ne beszéljen Istenről, mert ha olyan, mint amit megtapasztaltam idáig, akkor nem kell belőle." Szegény kislány tavaly került nevelőintézetbe testvéreivel együtt...

adra_tabor_-_barbi Napról napra az áhítatokon, foglalkozásokon, beszélgetéseken azt az üzenetet közvetítettük feléjük, hogy Isten szereti őket és fontosak nemcsak Neki, hanem nekünk is! Nem véletlen, hogy a mottóénekük, amelyet naponta többször is elénekeltünk az ő kérésükre, a „Ne félj, mert megváltottalak" című ének volt.

Ugyanez a kislány hét közepére azt mondta: „itt annyit imádkozunk, hogy a végén már az intézetben is ezt fogom tenni!" És hogy mennyire komolyan gondolták ezt, az is bizonyítja, hogy a hét vége felé egyre gyakrabban megfogalmazódott az a gondolat, hogy ennek a kapcsolatnak nem szabad, hogy vége legyen: legalább minden hónapban egyszer találkoznunk kell egymással!

Persze ez a tábor sem jöhetett volna létre, ha az ADRA vezetői, munkatársai, és sok-sok odaszentelt életű ember nem támogatta volna lelkesedésével, befolyásával és anyagi segítségével is. Itt tapintható volt az igazi krisztuskövetés! Ezt a munkát csak az tudja végezni, aki nem a fölöslegéből ad, hanem önmagát adja! Ilyeneknek ismertem meg Bakosné Zohán Tündét és munkatársait: Kiss Józsefné Évi nénit és Csergedi-Nagy Évát. De nem lettek volna ilyen tartalmasak a gyerekfoglalkozások, ha nem Bodnárné Zsóka tartotta volna.

A csodálatosan szép kézműves alkotások születtek Zsigmondné Márti és Zsigmond Ágika munkája nyomán, ők az előkészületekben is derekasan kivették a részüket.

A sportprogramok Szabó-Lörinc Melinda és Papp Zsolti által valósulhattak meg. A programokat színesítette a Palánta misszió bábegyüttese, a Grall együttes koncertjei, akik szintén szívüket-lelküket beleadták a szolgálatukba.

adra_tabor_-_nikiA szombati istentisztelet is mély nyomott hagyott a gyermekekben, a hétvégére hozzánk csatlakozott Szabó Laci és Szabóné Nagy Szilvi előadásában. Köszönet Ripp Ildikónak, aki a hétvégi gyermekprogramban segédkezett. És persze a mindenki „Laci bácsijának"(Szigeti), aki jelenlétével, befolyásával segített bennünket. A Blythwood Care segélyszervezet a tábori játékokról, ajándékokról és a rögtönzött „ADRA Turkálóról" gondoskodott. Egyházunk Unióbizottsága és a Dunamelléki Egyházterület pénzbeli támogatást nyújtott.

A tábor támogatói voltak az Andresin házaspár (Andresin Károly és Andresin Károlyné Erzsike), akik az állami gondozásban élő gyermekek üdültetésének teljes költségét vállalták. Az ASI Egyesület, akik által a hazánkban élő nehéz sorsú adventista gyermekek és családok nyaralhattak hívő környezetben. Hoffman Ödön testvér, akinek segítségével gyermekbibliákat ajándékozhattunk. Mészely László, aki a tábori ADRA pólókat készítette. A Fruitveb szervezet által 2 tonna(!) görögdinnyét, kajszibarackot és szilvát kaptunk. Gross Ervin és Zolyomi Endre a dinnye szállításában segédkeztek. A Bonbonetti vállalat csokikat adományozott, a Chio cég ropogtatnivalót. Istené legyen a dicsőség mindenért!

Bárcsak Jézus minden résztvevőnek ezt mondhatná: „Jertek én atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készítetett a világ a világ megalapítása óta" (Mt 25:34)! 

 

Kormos Tivadar
ADRA tábori lelkész

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista