2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Missziókonferencia Franciaországban – magyar támogatással
Missziókonferencia Franciaországban – magyar támogatással PDF Nyomtatás E-mail

rek_hirek_-_img_7100Párizs közelében, Dreux városában került megrendezésre az északi terület első missziókonferenciája Franciaországban, 2008. június 30. és július 4. között. A résztvevők száma a nyitó napon mintegy 300 fő volt, de ez a létszám a konferencia végére 1500 fősre duzzadt. A rendezvény mottója igen motiváló, mozgalmas programot jelzett előre: „Menj, reménység magvetője!". A helyszín egy hatalmas, akár 2000 ember befogadására is alkalmas bérelt rendezvényközpont volt. Az USA-ból érkezett lelkészek, Carton Byrd és Ivor Myers mellett magyar lelkész, Szabó László a REK vezetője - aki feleségével, Szabóné N. Szilviával kapott meghívást - volt a rendezvény főelőadója. Szabó László három éve a déli egyházterület első missziókonferenciáján is jelen volt meghívott vendégként, mert a francia missziókonferenciák elindításának egyik fő motiválói a magyar missziókonferenciák.

Meglepő, egyben elgondolkodtató tény is volt azt látni, hogy a résztvevők döntő többsége már nem a fehérek közül kerül ki, a helyi lakosokat, a tősgyökeres franciákat már alig tudja az egyház elérni. Ennek megfelelően a hangulat, a mozgalmasság, a közönség igehirdetések alatti „aktív" részvétele is ezt tükrözte vissza, és sokak számára egyben felejthetetlen élménnyé tette az igehirdetéseket. A szekciókban a kíváncsiskodó gyülekezeti tagok mellett ott voltak az aktívan dolgozók vagy dolgozni vágyók, akik gyülekezetalapításokon, bibliakörök vezetésében dolgoznak, vagy fiatalokért végzett szolgálatnak szentelték az életüket.

A nagyon jó légkör, a közösségi hangulat és a mozgalmas igehirdetések hatására a döntésre hívásnál a fiatalok a terem minden pontjáról elindultak előre, hogy életüket Krisztusnak szenteljék. Jó volt látni, hogy Isten Igéje még ma is, még egy fejlett nyugati országban is elég erős ahhoz, hogy megszólítson embereket, és döntésre késztesse őket.

A konferencia zárása után a felelős misszióvezető egy újabb felkérést közvetített Szabó Lászlónak, hogy a következő évben egy átfogó, jól előkészített párizsi evangelizációs sorozaton, mint előadó vegyen részt.

 

REK

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista