2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nyári hírek Pesterzsébetről – és ígéretes folytatás
Nyári hírek Pesterzsébetről – és ígéretes folytatás PDF Nyomtatás E-mail

nyari_hirek_perzsebetrol_-_szbt_005Korábban beszámoltunk arról, hogy két képzőművészeti pályázatot hirdettünk a kerület iskoláiban, óvodáiban és ezek - hála Istennek - eredményesek lettek.

Hat kisgyermek nyert Szünidei Biblia Táborban való részvételt és egy kislányt a szülei fizettek be, mert szerették volna, ha a két kistestvér együtt van.

Nagyon örültünk a pályázaton való részvételnek és a színvonalas munkáknak, a gyerekek is a díjaknak, de mindvégig, míg meg nem érkeztek Balatonlellére, éreztünk a szülők részéről némi bizonytalanságot, bizalmatlanságot. Bennük volt a kérdés: „Vajon elviszik-e ezek az adventisták a gyermekeinket a táborba, hiszen annyi az átverés? És ha elviszik, nem egy kis sötét szekta kezébe kerül majd a gyermekünk?"

Igaz, hogy mindenki kapott az egyházat ismertető füzetből, ami bíztató volt számukra, de azért a kérdések mindig elő-előjöttek, egészen az indulásig.

nyari_hirek_perzsebetrol_-_szbt_047A megérkezés és az ottlét azonban feledtetett mindenkivel, minden külön kérdést, szorongást. Örültünk, hogy öt szülő a gyerekekkel együtt tartott, így lehetősége volt a reklámfüzetben leírtak és a valóság összevetésére. Ez az összehasonlítás annyira jól sikerült, hogy végül három család a tábor végén 2-3 napot Balatonlellén töltött, és kitűnően érezték magukat. Az első lépést tehát már megtették: megbarátkoztak az adventista szóval, látták, megtapasztalták, hogy vidám, szeretetteljes, tartalmas, jó programokat szervező, szolgáló csapat vagyunk, akiknek a hívására érdemes elmenni.

Egy-két mondat a gyerekek beszámolójából: „A tábort nagyon élveztük, felejthetetlen élményben volt részünk. A környezet is csodálatos volt. Nagyon jó programok voltak, kiváló nevelőkkel. Nagyon tetszett a sok közös éneklés. A menza is finom volt." A gyerekek nagyon örültek a bibliai foglalkozásnak és a bibliai témában történő rajzolási, festési lehetőségnek.

Azzal zárták a beszámolót, hogy ha a következő pályázaton nem is nyernek fődíjat, saját pénzükön is elmennek ebbe a táborba, annyira jól érezték magukat.

Ezeket a kapcsolatokat tovább ápoljuk. Meghívtuk őket a gyermekiskolába, és szinte mindannyian igent mondtak, ami minden várakozásunkat meghaladta. Kértük, hívják el a kis barátaikat is. Reméljük, hogy egy kis csapat hosszabb távon együtt fog a Bibliával ismerkedni.

Ez egy ígéretes, de hosszú távú program, amely sok munkát, kitartást, befektetést igényel.  Nagyon örülünk a gyermekek elhatározásának, de szeretnénk a szülőket is bevonni különböző gyülekezeti alkalmakra, egyházi programokba.

Miután van egy réteg, akiket csak ezen az úton tudunk megszólítani, további pályázatokat szeretnénk indítani még az idén és jövőre is.

Másokat is szeretnénk azonban elérni, megszólítani. A Biblia éve alkalmából az ATF  által készített vándorkiállítást november 27-től 2009. január 3-ig a városközpontban lévő Gaál Galériában állítjuk ki. A Pedagógiai Intézettel jó kapcsolat alakult ki a kiállítások révén, velük együtt szeretnénk iskolai csoportokat szervezni a Biblia kiállításra. Ezeken a csoportos alkalmakon bibliai kisfilmeket vetítünk, rövid kis előadásokat tervezünk, egy kis műsort, főleg zenét, rejtvényt.

Jövőre lesz a gyülekezet fennállásának 80. évfordulója. Sok programmal szeretnénk megjelenni a kerületben, melyeknek szervezését már elkezdtük.

 

Karancsi Ilona
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista