2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Felejthetetlen menet
Felejthetetlen menet PDF Nyomtatás E-mail

Ünnepélyes keresztségi istentisztelet Balatonlellén

img_9014_resizeFelejthetetlen menet volt. 10 keresztelendő és 10 lelkész vonult zene kíséretében a Balaton vize felé. 10-10 ember, akik között nem számított ki férfi és nő, ki fiatal és ki idősebb, nem volt itt stíluskérdés, meg pozíciókérdés egyszerűen egyenlőek voltak. Egyenlően kicsik, akiket Jézus királlyá szeretne majd tenni, ezért most küldötté tette őket. Békéltetés hírnökeivé. Valami emelkedett érzés volt szinte tapintható. Jó volt ott állni, csak a zene hangjait, a hullámok zaját és a szívek egyszerre dobbanását hallani. Ezt igazán leírni nem lehet, átélni kellett. Hiszem, hogy a jelenlévő 800 személyből igen sokan átélték, amikor 10-en egyszerre merültek el a hullámsírban és 10-en egyszerre támadtak fel új életre Krisztusban.

Horváth Péter

img_9031_resize Számomra a hét legizgalmasabb eseménye a szombati keresztség volt, ahol többnyire fiatalok, de az idősebb generáció képviselői is átadták életüket Krisztusnak. A keresztségi alkalmat különlegessé tették a szolgálatok. Újszerű volt, amikor énekelve kísértük ki a keresztelendőket a Balaton vizéhez, ahol a bemerítés megtörtént. Ahogy ott álltunk a parton, arra gondoltam, hogy valami hasonlót élhettek át azok, akiket Keresztelő János merített be a Jordánban, vagy akik csak szemlélői voltak az eseményeknek.

Az egyik megkeresztelt lány, Ági arca örökre megmarad az emlékezetemben. A nap folyamán bármikor összefutottunk, ragyogott az arca. Az a belső béke és öröm sugárzott róla, amit az ember csak akkor élhet át, ha valóban új életet kezd Istennel. A 2008-as missziókonferencia sorsdöntő volt egyesek számára olyan szempontból, hogy döntés hoztak Krisztus mellett. Közel 60-an fejezték ki, hogy Istenhez szeretnének tartozni. Amikor a színpad előtt álltunk, és Baraka Muganda odaszentelő imát mondott azokért, akik előre jöttek, hálát mondtam Istennek azért, hogy ereje ma is képes életeket megváltoztatni, és éppen olyan hatalommal dolgozik ma is, mint amikor Jézus a földön járt.

Udvar Renáta

 

További képek a galériában 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista