2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nem halványul el
Nem halványul el PDF Nyomtatás E-mail

Fade koncertek Magyarországon

fade_017Amikor először meghallottam, hogy Magyarországra látogat a Fade együttes, nagyon belelkesedtem! Sok szép gyerekkori emlékem kötődik az Andrews Egyetemhez, köztük a zenei élményeim. Emlékszem, sokat hallgattam Nick Zork-ot, a Fade együttes vezetőjét, énekelni a gyülekezetben, és már akkor nagy hatással volt rám. Így hát nagyon örültem, hogy ismét hallhatom őt és újonnan szervezett csapatát énekelni. A nevükkel viszont nem voltam kibékülve, mi az hogy „Fade"? Mármint angolul jól hangzik, de ha magyarra fordítjuk, olyan furcsa. Valami olyasmit jelent, hogy elhalványul, elhomályosul.

fade_01 Magyarországi látogatásuk alatt négy koncertet adott az együttes. Három koncertet Budapesten - ezek közül egyet a Sziget Fesztiválon - és egyet Pécsett. A koncertek alatt olyan jó volt hátradőlni, és becsukott szemmel hallgatni a csodálatos zenét, figyelni a mondandójára. Az énekek között voltak lassúbb, lírai énekek, amikor az ember kicsit elmélyedhetett, és Istenhez közel érezhette magát. Én úgy éreztem, a fiúk olyan küzdelmekről énekelnek, amikkel én is szembenézek. Olyan érzésekről, amiket én is érzek, és olyan imákról, amiket én is mondok. Megindító volt számomra, hogy nem vagyok egyedül a nehézségeimmel, és olyan közös Atyánk van, aki mindent tud, de mégis meghallgatja imáinkat (és énekeinket!). Olyan nyitottsággal és őszinte szívvel énekeltek, hogy szerintem azok az emberek is értették az énekek mondanivalóját, akik nem beszélnek angolul, vagy nem értették pontosan a szöveget. Persze a fiúk a jó hangulatról is gondoskodtak! Akadt olyan ének is, ahol a közönség nem tudta megállni, hogy ne tapsoljon. Nagyon tetszett, ahogy minket is bevontak az éneklésbe, és belelkesítettek minden jelenlévőt. Az emberek szerintem nem tudták megállni, hogy ne mosolyogjanak!

fade_03Összességében nagy sikert aratott az együttes! Sok olyan embert tudtak elérni a zene által, akit lehet, hogy más módon nem is tudtunk volna megszólítani. A zenét Isten adta nekünk ajándékként. Mi döntünk arról, hogy mire használjuk. Nagyon jó volt látni, hogy a Fade együttes így tesz bizonyságot Istenről. Az utolsó koncerten értettem meg igazából a névválasztást. Nem a zene vagy a mondandó halványodik el, hanem ők maguk. Mert az egész nem róluk szól, hanem arról, akitől kapták az ajándékot - Istenről.

 

Hangyás Melinda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista