2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jubileumi napok Pécelen
Jubileumi napok Pécelen PDF Nyomtatás E-mail

jubileum_pecelen_-_pic2_-_n Száztíz, hatvan és tíz évért adhattunk hálát Istennek és ünnepelhettünk évfordulókat augusztus 21. és 23. között Pécelen, az Adventista Teológiai Főiskola és a Hetednapi Adventista Egyház központjának udvarán felállított sátorban. Száztíz éve jött Magyarországra az első adventista misszionárius, J. F. Hunergardt, hatvan éve alapították az Adventista Teológiai Főiskola jogelődjét, és tíz éve avatták fel a péceli intézményt. Méltán lehettünk különlegesen hálásak Istennek ezekért az ajándékokért.

A péceli gyülekezetalapító csoport többnapos rendezvénysorozatot szervezett ezen évfordulók megünneplésére. Délelőttönként gyermekprogramokkal, ugrálóvárral várták a város apraját, esténként pedig a felnőtteknek ajánlottak színvonalas műsorokat.

Augusztus 21-én, csütörtökön a Péceli Baptista Gyülekezet ifjúsági kórusának koncertjét hallgathatták meg az érdeklődök, ezután Daniel Duda tartott előadást Mit ad az adventizmus a kereszténységnek? címmel. 22-én, pénteken, a város polgármestere, dr. Benkovics Gyula köszöntője után dr. Szilvási József Ruandáról szóló képes beszámolóján vehettek részt a város lakói. Az estét az Advent Fúvószenekar szolgálata tette színesebbé.

Szombaton délelőtt az Adventista Teológiai Főiskola tartott megemlékezést az elmúlt hatvan évről. Dr. Szigeti Jenő történelmi előadását dr. Szilvási József igehirdetése követte a jubileumi istentiszteleten.

jubileum_pecelen_-_pic3_-_n Ez a szombat nemcsak a régmúlt eseményeinek jeles évfordulói miatt volt különleges. Erre a napra a Péceli Adventista Közösség százéves jubileumán is emlékezni fognak, hiszen ekkor történt az első keresztség a csoport életében. Szilvási Andrea döntött úgy, hogy szövetséget köt azzal az Istennel, akit annyira szeret, és akivel szoros, személyes kapcsolatot ápol. A bemerítés szolgálatát édesapja, dr. Szilvási András, a gyülekezetalapító csoport lelkésze végezte.

A Jubileumi Napok 23-án este egy színi előadással értek véget. Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regényét dolgozták fel, és adták elő a Péceli Adventista Közösség fiataljai.

jubileum_pecelen_-_dscf0134_-_k Hálásak vagyunk Istennek, hogy ilyen jeles évfordulókat ünnepelhettünk, hogy volt mire emlékeznünk. Hálásak vagyunk neki, hogy Pécelen egyre többen tudják, kik vagyunk mi, adventisták, hiszen minden este nagy érdeklődéssel követték végig programjainkat, és velünk együtt ünnepelték, hogy az advent üzenet eljutott Magyarországra.

 

Cs. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista