2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egymást erősítve, támogatva, segítve építsük együtt Isten országát!
Egymást erősítve, támogatva, segítve építsük együtt Isten országát! PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal

 

 

 

interjuk_-_cinkota_andras-grey_resizeNévjegy

Név: Czinkota András

Születési idő: 1961

Lakóhely: Debrecen

Házasságkötés éve: 1983

Házastárs neve: Szikszai Katalin

Gyermekei: két felnőtt lány, Orsolya és Szilvia

Iskolai végzettsége: Sola Scriptura Teológiai Főiskola, lelkész szak

 

- Szabó László távozását követően megüresedett a REK vezetői pozíciója. A tisztség betöltésére beérkezett pályázatok közül az Unióbizottság a te pályázatodat fogadta el, és kinevezett a REK új vezetőjévé. Milyen média-tapasztalattal rendelkezel, ami alkalmassá tett erre a feladatra?

- Korábbi szolgálati területemen a könyvkiadás irányítása mellett kétszer négy éven át volt lehetőségem az egyház evangelizációs szolgálatában intézményes szinten ténykedni. Ez időben volt feladatom az akkor induló internetes evangelizáció szervezése, működtetése. Később ez a szolgálat az audió és videó felvételekkel kapcsolatos, főként szerkesztői munkákra is kiterjedt.

 

- Milyennek látod a REK jelenlegi helyzetét?

- A REK küldetése ebben a személytelené váló világban egyre fontosabb, hiszen az internet és a média eszközeivel oda is beléphetünk, ahol egyébként csak zárt ajtót találunk. Bízom benne, hogy a REK továbbra is fontos láncszeme lesz az egyházunk egészére érvényes küldetés (azért vagyunk, hogy az „Isten országa evangéliumát elvigyük a Föld legvégső határáig") betöltésében.

 

- Folytatod-e elődöd munkáját, vagy más úton kívánsz haladni? Milyen terveid vannak az elkövetkezendő időszakra?

- Egy új vezető bármennyire is igyekezne az elődje nyomdokaiban járni, a munkája mások és önmaga előtt csak akkor válhat hitelessé, ha a neki adott talentumokkal és lelki ajándékokkal megfelelően és hűséggel sáfárkodik. Hogy ez mennyire lesz régi vagy új út, azt a jövő fogja eldönteni, de jó út csak akkor lehet, ha azon Isten vezet.

Hosszabb távú tervek megfogalmazására még nem volt időm, de azt alapfeladatnak látom, hogy a média által biztosított lehetőségekkel minél szélesebb körben kilépjünk a „külvilágba", illetve hatékonyan segítsük a gyülekezeteink missziószolgálatát.

 

- Hogyan segíthetik a gyülekezetek, a testvérek a REK munkáját?

- A megfogalmazott igények, javaslatok, a valós szükségletek megismerése nagy segítséget jelent az intézmény szolgálatában. Az egyház egésze részéről azonban mégis a legnagyobb segítséget az jelentheti, ha megerősödünk a Megváltóval és az egymással való közösségben, hogy így legyünk alkalmasabbá a missziónk betöltésére.

 

KiVi



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista