2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 4 keresztség a Teachurch-ben
4 keresztség a Teachurch-ben PDF Nyomtatás E-mail

ifi_-_teachurch_-_negy_keresztseg_dscf0052Valójában Budapest Belvárosi Gyülekezetet kellett volna írnom, de mivel jobban beazonosítható a Teachurch név, hát maradjunk a közérthetőségnél. Nagy öröm érte kis újonnan bejegyzett gyülekezetünket, hiszen 2008 nyarán 4 fő adta át életét Krisztusnak.

Ha a négy fő életútját tekintjük, akkor három kategóriát állíthatunk fel. Tüske Fanni egymaga képviseli az egyik kategóriát, mely csoportban az emberek kereszténynek vallják magukat, de még csak nem is nagyon hallottak az adventistákról. Fanni Ausztráliában élt 16 évet, és hazaköltözésük után talált rá a Teachurchre, ahol lelki otthonra is talált. Egyből nagyon aktív is lett, sőt mára már részt vett a Relay programon, és elindította kis missziós csoportját English Tea(m) néven, hazánkban élő külföldiek, vagy éppen hazatelepültekkel a célkeresztben. Ezt a csoportot Hangyás Lindával indították, aki adventista neveltetést kapott, és mindenféle vargabetű megtétele nélkül jutott el odáig, hogy most megkeresztelkedjen. Nagy örömére Dr. Hangyás László lelkésznek és feleségének Mártinak, akiknek immár mindhárom gyermekük megkeresztelkedett. Fanni és Linda a domonyvölgyi tóban, csodálatos környezetben keresztelkedtek.

ifi_-_teachurch_-_negy_keresztseg_-_eskuvo_-_balla_erika_es_feri A harmadik kategória Balla Ferencé és Erikáé, akik más értelemben véve is egyek. Keresztségüket ugyanis másnap házasságkötésük követte. De ezt megelőzendő, elmondható róluk, hogy adventista neveltetést kaptak otthonukban, Erdélyben, ám életük egy időszakában igen eltávolodtak a hittől. Először egymásra találtak, később újra Krisztusra és lelki közösségre is. Mindketten Balatonlellén, a missziókonferencián keresztelkedtek. Róluk had álljon itt egy esküvői fotó is.

 

Horváth Péter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista