2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kövesd a Bibliát!
Kövesd a Bibliát! PDF Nyomtatás E-mail
A Generál Konferencia Bizottságának éves ülése Manilában

gk_-_divizioelnokok_ima2008. október 10-15. között tartotta a Generál Konferencia bizottsága a szokásos éves ülését. Ez alkalommal nem egyházunk világközpontjában (Silverspring, Maryland), hanem a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában.

Az ülésszak nyitó szombatján több mint 12 000 adventhívő gyűlt össze az Araneta Colisseum-ban, hogy együtt ünnepeljen a bizottság mintegy 300 jelenlévő tagjával. A teljes ülésszak alatt reggel és este szintén ezrek csatlakoztak hozzánk az áhítatok és a divíziók beszámolóinak meghallgatására. A Fülöp-szigeteken több mint 600 000 adventhívő él, és itt helyezkedik el a világközösség egyik fiatal divíziója, amelyet mintegy tíz évvel ezelőtt hoztak létre.

A bizottság négy új főtisztviselőt (Dél-ázsiai divízióelnök, Észak-amerikai divíziótitkár, Generál Konferencia segédtitkár, és Generál Konferencia Vallásszabadsági osztályvezető-helyettes) választott, valamint három további divízió elnökének (Dél-csendes-óceáni, Euro-Afrika, és Nyugat-közép-afrikai) köszönte meg a munkáját, akik szolgálatváltása a 2007. évi bizottság óta történt, ill. most van folyamatban. A váltás - a Vallásszabadsági osztályvezető-helyettes személyét kivéve - minden esetben nyugdíjba vonulás miatt történt.

A titkári beszámolóból megtudtuk, hogy ez volt a negyedik év, amelyben több mint 1 millió taggal növekedett a világközösség, így jelenleg minden 425. ember adventista a világon, míg 1980-ban ez a szám 1268 volt. A nagyarányú növekedés továbbra is a nem nyugati társadalmakban van. A növekedés 89%-a hat divízióban történt. Jelenleg a világközösségünk tagságának a 70%-a Afrikában és Latin-Amerikában él.

A bizottság napirendjén szerepelt a beszámolók és tervek mellett több szervezeti kérdés, egy szakbizottság felállítása a kiadói hivatalok átszervezésének előkészítésére, ill. egy új kutatói ösztöndíj létrehozása.

gk_-_kovesd_a_bibliat_resizeAz ülésszak legemelkedettebb pillanata volt a Mark A. Finley testvér által vezetett kezdeményezés elindítása, melyen keresztül az adventhívők nagy családja újra odaszenteli magát arra, hogy a Bibliát első helyre tegye életében. A „Kövesd a Bibliát!" (Follow the Bible) kezdeményezés keretében egy 30x45 cm-es, 66 nyelven írott Bibliát (magyarul Ámós könyve van benne) indított útjára a világközösség vezetése, amely minden divíziót végigjárva, a Generál Konferencia ülésén - 2010-ben (Atlanta, Georgia) - ér célba.

„A Hetednapi Adventista Egyház tagjainak újra fel kell ismerniük ennek a könyvnek az értékét - mondta dr. Paulsen elnök testvér az összegyűlteknek. - A tagjaink közül túl sokan nem töltenek el rendszeresen időt az Ige mellett, és ennek következtében a közösség szenved.

Ez egy olyan odaszentelődés lesz, amikor Isten Szavát az életünk központjába helyezzük." Mark A. Finley testvér, a Generál Konferencia evangelizálásért és személyes bizonyságtevésért felelős alelnöke pedig elmondta az összegyűlteknek, hogy „ez a speciális Biblia lesz a legtöbbet utaztatott Biblia a világ történetében".

gk_-_bibliai_dramaMinden egyes állomáson, kiemelkedő rendezvényeken hívjuk fel a közösség tagjait a Szentírás tanulmányozása iránti megújított odaszentelődésre. A legutóbbi felmérés szerint a közösség 51%-a jelezte, hogy rendszeresen tanulmányozza a Bibliát. Ennek az aránynak a jelentős növekedésére számít a vezetés a kezdeményezés keretében. Magyarországon, a jelenleg ismeretes tervek szerint 2009. szeptember 4-5. között lesz itt a Biblia, amikor egy országos rendezvény keretében szenteljük újra oda magunkat a Szentírás tanulmányozására, egy átfogó bibliaolvasó mozgalmat is elindítva. Az „utazó Biblia" útja nyomon követhető az interneten is, a www.followthebiblesda.com oldalon.

A „Kövesd a Bibliát!" kezdeményezés pontos magyarországi vonatkozásairól a 2008. december 7-i tervkészítő ülésünk után tájékoztatjuk a testvéri közösséget.

 

Dr. Szilvási András

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista