2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Első adventista gyermekkórus-találkozó a Budapest–„B” Gyülekezetben
Első adventista gyermekkórus-találkozó a Budapest–„B” Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

elso_gyermekkorus-talalkozo_a_b-benAzt mondják, van, aki a történelem része, és van, aki történelmet csinál.

A kecskeméti, a lovasberényi, a nemesvámosi és a Budapest Práter utcai gyülekezetek gyermekei mindenképpen az utóbbi csoportba tartoznak, méghozzá 2008. november 15-e óta.

Ők voltak ugyanis az első adventista gyermekkórus-találkozó résztvevői, akik valóban történelmet csináltak, hiszen a magyarországi adventizmus életében még nem került megrendezésre olyan kórustalálkozó, ahol nem gyülekezeti kórusok, hanem gyermekkórusok voltak a szolgálattevők.

Az első gyermekkórus-találkozó a hagyományos istentiszteleti rend szerint zajlott. A szombatiskola ideje alatt a gyerekek osztályokban vették át a tanulmányt, majd az istentiszteletek keretein belül adták elő azokat a zene-, vers és kórusszolgálatokat, amelyekkel erre a napra készültek.

A délelőtti istentiszteleten a gyermekkórusok külön-külön dicsőítették Istent. Olyan kórusműveket és verseket hallhattunk tőlük, amelyek nem csak kedvesek, szépek, hanem a közösség számára mély bibliai és hitéleti igazságokat is tartalmaztak.

Nagyon fegyelmezett módon, komoly odafigyeléssel szolgáltak, szép példát állítva mindannyiunk elé. Igyekezetüket látva a próféta, Sámuel élete jutott eszembe, aki fiatal kora ellenére is felelősségteljesen, feddhetetlenül végezte azt a szolgálatot, amit Isten rábízott.

A délutáni alkalom még különlegesebb volt az énekesek és a gyülekezet számára egyaránt. A kórusok kis csokrai után az összes gyermek kiállt, és együttesen adtak hálát Istennek az Áldott légy jó Atyám című énekkel. Szolgálatukat még felemelőbbé tette a felkészítő tanítók és hangszereken játszó gyermekek zenekara. Biztos vagyok benne, hogy az őket hallgató közösség lélekben megerősödött ezen a szombaton.

Szeretném megköszönni a szülőknek, tanítóknak, zenészeknek, hogy nem sajnálták ráfordítani idejüket a gyermekkórusok felkészítésére, mert igazi áldás volt az egész nap! Láthattuk, hogy a felnövekvő generáció milyen komolyan és odaszentelve szolgál Istennek. Ezért továbbra is szeretnénk bíztatni benneteket, hogy segítsétek őket ezen az úton!

Természetesen a gyermekkórus-találkozót jövőre szeretnénk újra megrendezni. Ugyan még nem választottuk ki a következő helyszínt és időpontot, de egy biztos: akik az elsőn részt vettek, ott lesznek a másodikon is!

 

 

Nagy Imre
a Zenei Munkacsoport vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista