2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Új kezdet (New Beginning) bizonyságtevő program indul 2009-ben
Új kezdet (New Beginning) bizonyságtevő program indul 2009-ben PDF Nyomtatás E-mail

A Generál Konferencia és az ASI jó néhány évvel ezelőtt egy közös programot indított, aminek a célja egyrészt barátok, kapcsolatok szerzése, másrészt a Biblia alapvető igazságainak megismertetése laikusok munkáján keresztül. Ez a  program a magyarra is lefordított „New beginning, Új kezdet" anyagon alapul.

Az elmúlt években sok országban (beleérve a bennünket körülvevőket is) a testvérek eredményesen használták, mely eredményt a keresztségek száma is jelez. A program lényege, hogy 2-4 testvér összefogva, valamelyikük lakására, esetleg munkahelyére, vagy valamilyen „semleges területen" lévő helyre meghívják a barátaikat, munkatársaikat, családtagjaikat, szomszédjaikat, és 8-10 fős csoportban az említett anyag alapján közös beszélgetéseket tartanak.

Tapasztalat az is, hogy a program használatával sok helyen olyan stabil érdeklődő kör jött létre, hogy az ún. arató evangelizációk alakalmával nem kellett meghívókat használni, hiszen ott voltak az Új kezdet programmal előkészíttet, érdeklődő emberek, és velük megteltek az előadótermek.

Az elmúlt időszakban a területekkel együtt egy, a magyarországi munka megkezdésére egy előkészítő csoport alakult.

A jövő év tavaszán kezdődő munka első lépése a 2009. február 20-21-én tartandó képzés, ahová minden olyan egyházi állományú és laikus testvért hívunk, akik részt kívánnak venni az Új kezdet program, megvalósításában. Itt lehet megismerkedni a program használatával, és átvenni mindazon segédanyagokat, amelyek a használatához szükségesek.

Kérünk minden érdeklődőt, hogy minél hamarabb jelezze részvételi szándékát. Az előkészítő szervezés feladatát a REK és az ASI vállalta, így a visszajelzéseket a Reménység Evangelizációs Központ 2119 Pécel, Ráday u. 12. postacímre, vagy az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre kérjük továbbítani.

 

Rajki János,
ASI


„Új kezdet" az evangelizációban

A magyarországi ASI, a Magyar Unió és a Reménység Evangelizáció Központ közös szervezésében indul útjára 2009-ben az „Új kezdet" evangelizációs program, amelyet a világ több országában - főként laikus misszionárius testvéreink - már eredményesen alkalmaztak.

A program az ige és hitbeli úttörőink látásának megfelelően nyújt segítséget ahhoz, hogy mindazok bekapcsolódhassanak az evangélium hirdetésének szolgálatába, akik megértették Jézus Krisztus egyik példázatának intő és egyben bátorító felhívását: „Hasonlatos a mennyek országa a gazdaemberhez, aki jó reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon a szőlőjébe... Kimenvén három óra tájban, látott másokat, akik hivalkodva (tétlenül) a piacon álltak. Mondta nékik: Menjetek el ti is a szőlőbe..."

Az „Új kezdet" program sokrétű segítséget ad, hogy a tétlenség langymelegségéből kilépve elmenjünk a szőlőbe, vagyis misszionáriussá lehessünk. Senkit se bátortalanítson az, ha nincs szónoki képessége, ha „nehéz az ajka", mint Mózesnek! A multimédiás csomag gazdag képi anyaga és a részletes írásos melléklet használata egyszerűvé teszi az örömüzenet hirdetését. Így akik elkötelezték magukat Isten mellett, könnyen bekapcsolódhatnak abba a programba, amelyet mintegy kétezer esztendeje a Megváltó hirdetett meg: „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek." (Mk 16:15)

Az „Új kezdet" DVD-csomag mindenki számára egyszerűvé teszi az örökkévaló evangélium bemutatását. Képek, grafikonok, animációk és videók keltik életre az előadásokat. a szöveggel és képekkel kiegészített előadásvázlatok könnyen követhető forgatókönyvet biztosítanak az előadónak. Technikai szakértelemre nincs szükség, csak egy DVD lejátszóra vagy számítógépre; egy kivetítőre vagy TV-készülékre; illetve egy távirányítóra.

Isten népe elkötelezett laikus tagjai munkájának felmérhetetlen értékéről bátorításul szólaljon meg Ellen G. White néhány sora: „Isten szándéka nem az, hogy a lelkészekre maradjon az igazság magvetésének oroszlánrésze. Buzdítsuk azokat a férfiakat, akiket nem hívott el lelkésznek, hogy képességeik szerint dolgozzanak a Mesterért. Jelenleg tétlen férfiak és nők százai végezhetnének Istennek tetsző szolgálatot. Ha elvinnék az igazságot barátaik és szomszédaik otthonába, hatalmas munkát végezhetnének el a Mesterért... Ha alázatosak, tapintatosak és istenfélők, többet tehetnek a családok szükségleteinek betöltéséért, mint a felszentelt lelkészek. Miért nem aggódnak a hívők mélyebben és őszintén azokért, akik Krisztustól távol élnek? Miért nem jönnek össze ketten vagy hárman, hogy Istenhez könyörögjenek egyik lélek után a másikért?...

Ő, aki tévedni képtelen, hívta fel figyelmemet a kis csoportok alakítására mint a keresztény munka alapjára. Ha sokan vannak a gyülekezetben, szervezzük őket kis csoportokba, s ne csak az egyház tagjaiért, hanem a kívülállókért is fáradozzanak. Ha valahol csak ketten-hárman ismerik az igazságot, alakítsanak munkacsoportot. Tartsák épen egységük kötelékeit, húzzák az igát egyesült erővel, buzdítsák egymást szeretettel, merítsenek erőt és bátorságot egymástól az előrehaladásra." (Bizonyságtételek VII., 8-9., 11-12. o.)

 

Az Új kezdet program részletes témajegyzéke:

1.)      Hogyan ismerhetjük meg a jövőt?
2.)      Jelek, amelyeket észre kell vennünk
3.)      Az üdvösség napja
4.)      Merő véletlen vagy tudatos tervezés?
5.)      Ősi tekercsek titkai
6.)      Miért van annyi szenvedés?
7.)      Egy élet, amely megváltoztatta a világot
8.)      Örök életre születtünk
9.)      Bizalommal állni a végső ítélet előtt
10.)  Mi történt a jóval és a rosszal?
11.)  Jobb sorsra teremtettünk
12.)  A tömegeket félrevezető mítosz
13.)  Mi történik velünk a halálunk után?
14.)  Hangok a túlvilágból
15.)  Lassítsd le a biológiai órádat!
16.)  Az újrakezdés lehetősége
17.)  Hogyan ismerhetjük fel a hamisítványt?
18.)  Az örökre szóló jel
19.)  Egy biztosan megtérülő befektetés
20.)  Az igazság szabaddá tesz
21.)  Üzenetek az űrből
22.)  Oly nehéz választás
23.)  Hogyan maradhatunk meg a próbák idején?
24.)  A gonosz elfogattatása
25.)  Nagyszerű kilátások

 

Legyen áldás a programon és annak előadóin!

 

Czinkota András
REK vezető


  • „Az Új kezdet anyagot evangelizációs utómunkában használtuk. Faragó testvér sorozata után 7 hónapon keresztül 10–15 vendég vett részt ezen a programon, amit heti 1 alkalommal tartottunk. A tapasztalatunk az, hogy a vendégek szívesen fogadták. Különösen tetszett nekik a sok illusztráció, amely segítette a könnyebb megértést. Egyszerű volt dolgozni vele, mert az anyag jól felépített, érthető, látványos. Sokat segített a megértésében az is, hogy nem nehéz teológiai, hanem egyszerű alapvető igazságokat tárgyal.”

Kovácsné Bokor Sarolta

 

  • „A 2009. február 20–21-re tervezett Új kezdet bizonyságtevő képzés része annak a nevelési programnak, amelynek keretében laikus evangélisták tucatjait, különösen fiatalokat, szeretnénk munkába állítani. Legalább 100 résztvevőt várunk, akik képzést és felszerelést kapnak, és elkötelezik magukat az evangélium hirdetésére. Jézus szavai ma is megszólítanak mindnyájunkat: »Az aratnivaló sok, de a munkás kevés; kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az ő aratásába« (Lk 10:2).”

Szilvási András


ÚJ KEZDET – Ugye te is kezded?

  • Itt vagyok, kész vagyok, de mit tegyek?
  • Kevesen vagyunk fiatalok egy gyülekezetben, hogy lehetnénk hatékonyak?
  • Úgy érzem, nincs elég bátorságom, hogy kiálljak az emberek elé, és magam tartsak meg egy előadást!

Ha nem is szó szerint, de lényegileg ezek a gondolatok pályáznak a „legtöbbet feltett kérdések” toplistájának első helyére, amikor ifjúsági programokon a fiatalokkal beszélgetek a misszióról.

Az Új kezdet evangelizációs program, melynek képzése február 20–22-én lesz Budapesten, egy reális és elérhető válasz a fenti és még sok más bizonytalanságot okozó gondolatra. A képzés egy jól átgondolt, számtalan helyen kipróbált és jól működő evangelizációs lehetőséggel ismertet majd meg remélhetőleg minél több fiatalt is.

Fiatalok! Olyan odaszánt életű személyeket keresünk, akik helyet (akár otthonukat megnyitva) és alkalmat találnak a jó hír megosztására barátaik, ismerőseik megmentése érdekében. Már most írd be a naptáradba a képzés időpontját! Legyen egész környezeted számára ez egy ÚJ KEZDET. Várunk!

Horváth Péter
az Ifjúsági Munkacsoport vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista