2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Remekeltek a röpisek
Remekeltek a röpisek PDF Nyomtatás E-mail

remekeltek_a_ropisek_-_innsbruck_2008nov_125_resizeMár nem újdonság, hogy a magyar adventista röplabdacsapat egymás után ér el újabb és újabb jó eredményeket. Emellett tapasztalatokat oszthat meg a határon túli adventista rendezvényeken.

Novemberben két hosszú túra várt a csoportra. Előbb november 2-án, sorrendben harmadszor, a horvátországi Zágrábban vehettünk részt 4 ország 8 csapata rendezvényén. Hattagú csapatunk 5 győzelem mellett 1 vereséget szenvedve végül a 3 helyet szerezte meg. Némi gyógyír, hogy a bajnok szlovéneket megverték fiataljaink.

November 14-16. között Ausztriában, Innsbruckban vehettünk részt a 28. alkalommal megrendezésre kerülő adventista röplabda fesztiválon. A részvevő hét ország (Franciaország, Anglia, Svájc, Németország, Szlovákia, Ausztria és Magyarország) képviseltette magát 16 csapattal. A tavalyi 8. hely után szerettünk volna előrébb lépni a rendkívül erős mezőnyben. A csúcsbeállítás már sikerült az első napon, mert csoportunkban továbbjutva a nyolc közé kerültünk. Ezt követte az igazi bravúr, a tavalyi bajnok Innsbruck legyőzése 0:1-ről fordítva. A négy közé jutásért a svájci Tchiberistől döntő szettben 3 ponttal maradtunk alul, így ők a 3 helyre értek, míg mi végül a 6. helyen zártunk. De így is dicséretes teljesítménnyel sikerült két helyet előrelépni az elmúlt évhez képest. Külön köszönjük a külső segítséget Tarcsai Lindának és Tóth Tibornak, akik a szállás, fordítás és az egyéb előkészületek terén nagy segítséget nyújtottak.

Legközelebb jövő tavasszal a csehországi Znojmo, a szerbiai Újvidék, valamint a németországi Düsseldorfból kapott meghívásoknak szeretnénk eleget tenni.

 

Hoffer Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista